misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Hosszú Katinka lett az év női úszója a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetségnél

A háromszoros olimpiai bajnok a kínai Hangcsouban rendezett rövidpályás világbajnokságot követő gálán vette át az elismerést. A pontversenybe az idei világkupa-sorozatban, illetve a most befejeződött vb-n nyújtott teljesítmény számított bele.

Hosszú a vk-ban a svéd Sarah Sjöström mögött az összetett pontverseny második helyén zárt, a világbajnokságon pedig négy aranyérmet (100, 200 és 400 méter vegyes, 200 méter pillangón) és egy ezüstérmet (100 méter hát) nyert.
- Nagyon jó érzés, nem gondoltam volna, hogy idén sikerül - mondta az MTI-nek Hosszú, s hozzátette, örült volna, ha legnagyobb riválisa, Sjöström ott lett volna a világbajnokságon. - Főleg száz vegyesen érzékeltem a hiányát, hiszen ott jót csatáztunk volna - tette hozzá.
    
A 2019-es évvel kapcsolatban és a nagymedencés vb-re is előre tekintett.
-Szeretném ha ez az utolsó simítások éve lenne, és ne kellene utána már kapkodni. Jó lenne, ha a világbajnokságon már esetleg egyéni csúcsokat úsznék. 

Petrov Árpád tanítványa sikerével automatikusan megkapta a legjobb edzőnek járó elismerést.  Elmondta: amikor nyár végén elkezdték Hosszúval a közös munkát, nem számított rá, hogy ilyen sikeresek lesznek.
- Azt hittem, sokkal nehezebb lesz formába jönni és visszaszerezni azokat az atletikus képességeket, amelyek őt jellemzik. Az állóképességét és sebességét egyszerre növelni nagy kihívás volt, de úgy néz ki, sikerült - nyilatkozott a tréner. A szakember megjegyezte, a legfontosabb az volt, hogy a viszonylag rövid, mindössze 16 hetes felkészülés után is magabiztosan álljon oda tanítványa a rajthoz.

Az MTI érdeklődésére Petrov Árpád azt mondta: Hosszú jelenleg 85 százalékos állapotban van, a maradék 15 százalékot véleménye szerint nagyjából jövő decemberre nyerheti vissza.


Irodák, lakások (és egyéb) takaritási munkákat vállalunk!
Gyors igényes munkavégzés!
                          Telefon: 06-70/6021707, 06-20/3560034                                  


 



Laurencz László: Ez az edzői szakma degradálása Hosszú Katinka: Ez egészen más világbajnokság volt