misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Hosszú Katinka: Ez egészen más világbajnokság volt

Hosszú Katinka végül hatban indult el a Kínában rendezett rövidpályás úszó-világbajnokságon, melyen végül négy arany- és egy ezüstérmet szerzett. A háromszoros olimpiai bajnok a szombati versenynapon lépett utoljára rajtkőre a vb-n, s 200 méter vegyesen diadalmaskodott - ebben a számban utoljára a 2012-es isztambuli rövidpályás világbajnokságon kapott ki. Szombati sikerét megelőzően, a keddi nyitónapon 400 méter vegyesen, szerdán 200 méter pillangón védte meg címét, valamint 100 méter háton lett második, pénteken pedig 100 méter vegyesen nyert.

- Azt gondolom, ez az igazi vegyesszám, a négyszázon inkább az állóképességre van szükség, míg a száz az sprintszám. Itt kétszázon azt kell tudni, hogy az ember gyorsan váltson az úszásnemek között, ehhez viszont rengeteget kell gyakorolni - mondta utolsó győzelmével kapcsolatban. Hosszú "hősiesen bevallotta" - ahogy fogalmazott -, hogy nagyon elfáradt a világbajnokság végére, de nagyon boldog, főleg a 200 méter vegyesen elért ideje miatt. Hozzátette, új edzőjének, Petrov Árpádnak a reakciói is feldobták a hangulatát.

- Árpi új színt visz bele ebbe az egészbe, majdnem elsírta magát az első vb-aranyunk után, amit együtt nyertünk. Ez most furán hangzik, de én már korábban egy kicsit hozzászoktam, de most ez így nagyon jó, egészen más világbajnokság volt - nyilatkozta az MTI-nek.

Az immár 17-szeres rövidpályás világbajnok Hosszú kijelentette, nem fog pihenni, folytatják a munkát, január elején már edzőtáborban lesz. Röviden beszélt a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség által indítandó elitsorozatról is.
- Egyelőre még nem láttam a dátumokat, sok minden függ majd attól is. Ugyanakkor azt gondolom, ez egyfajta válaszlépése a FINA-nak, ez pedig egy kis győzelem, hiszen ha minél többet tudunk versenyezni, annál jobb lesz az úszásnak - utalt arra a vitára, amely a FINA és a sztárúszók között robbant ki egy - végül törölt - torinói verseny miatt.


 Takaritó munkatársakat keresünk több területre azzonali kezdésel!
Telefon: 0670/602-17-07   0620/356-00-34


 


   Hosszú Katinka lett az év női úszója a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetségnél Mohamed Aida a hetedik olimpiájára készül, de a budapesti vb-t nagyobb számnak tartja