misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Kemény pofonok földjén

December 5 és 8 között rendezik a felnőtt magyar ökölvívó bajnokságot Budapesten, amire 57 egyesület nevezett, köztük egyedüliként 10 fő feletti létszámmal a Süllős-Vasas Boxing Team. Tavaly az övék lett a legkiemelkedőbb csapat cím.


HIRDETÉS

Megjelent Fehér György sportújságíró első, nem sporttémájú regénye, A kemény fiúk is sírnak néha. Vásárlás előtt belehallgatnál a könyvbe? Itt a lehetőség! Most Urmai Gábor, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház művésze olvassa el neked az első fejezet. Amennyiben megtetszett, keresd a könyvet a Líra könyvesboltokban, az OMV kutakon, vagy egyszerűen rendeld meg a book24.hu-n! Nagyszerű karácsonyi ajándék lehet!


A tavalyi bajnokok közül nem indul Könnyű Róbert (56 kg), a már profi Bacskai (69 kg), a kenyerét görög földön kereső Bernáth István (+91 kg). A tavalyi finalisták közül öten is magasabb súlycsoportban próbálnak szerencsét: Virbán Gábor, Szabó Kristóf, Csóka Nándor, Kovács Richárd, Kovács Pál.

Megismételheti tavalyi elsőségüket: Szaka István (52 kg), Könnyű Richárd (60 kg), Fodor Milán (64 kg), Hegyi Barnabás (75 kg), Tallósi Péter (81 kg), és Hámori Ádám (91 kg).

A 2016. évi döntők közül két súlycsoportban jöhet össze a visszavágó, a 81 kilóban Tallósi és Lukácsy közt (igaz, tavaly Tallósi mérkőzés nélkül nyert) és a 91 kilóban Hámori Ádám és Nagy Bence közt.

Idén új bajnokot avathat a 69 kg, a +91 kilós súlycsoport!  A 91 kg-ban pedig a győztes a magyar férfi bajnokságok történetének 950. bajnoki címét mondhatja majd a magáénak!

Harcsa Zoltán idén már nyert egy Eb- bronzot, most a magyar bajnokság követlezik

Az induló bajnokok közül Harcsa Zoltán rendelkezik a legtöbb trófeával, eddig négyszer szerezte meg a 75 kg bajnoki címét. Az idei évben is EB bronzot nyert - Tavaly a könyökműtétem miatt ki kellett hagynom az OB-t. Idén újra itt vagyok és a célom nem is lehet más, mint az ötödik bajnoki siker! Nagyon jó formában érzem magam, igaz a fogyasztás kissé fáraszt, hiszen régen kellett súlyt hoznom. Sok fiatal is indul, jó meccsekre számítok és arra, hogy valóra váltom a célom - mondta a bajnokság előtt Harcsa.

 



Három BL-vereség után sem kötelező a győzelem Veszprémben Még csak 16, de már autóversenyő - és nemsokára helikopter pilóta is