misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Három BL-vereség után sem kötelező a győzelem Veszprémben

1996-ban után újra megesett az a szégyen a Veszprém kézilabdacsapatával, hogy sorozatban három európai kupamérkőzésen is vesztesen hagyta el a pályát. Ljubomir Vranjes vezetőedző szerint ennek ellenére sem kötelező a győzelem hétvégén a Kielce ellen, a lényeg, hogy a játékosok megmutassák, képesek egymásért és a klubért küzdeni.


HIRDETÉS

Megjelent Fehér György sportújságíró első, nem sporttémájú regénye, A kemény fiúk is sírnak néha. Vásárlás előtt belehallgatnál a könyvbe? Itt a lehetőség! Most Urmai Gábor, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház művésze olvassa el neked az első fejezet. Amennyiben megtetszett, keresd a könyvet a Líra könyvesboltokban, az OMV kutakon, vagy egyszerűen rendeld meg a book24.hu-n! Nagyszerű karácsonyi ajándék lehet!


Nagy László a DIGI Sport híradójának azt mondta, a legfontosabb, hogy a szurkolókat újra a csapat mellé állítsák, Mikler Roland pedig érzi, hogy mindenki 200 százalékon pörög az edzéseken.

– Rossz érzés nyilván így történelmet írni, de azt gondolom, azért szép a sport, mert itt van egy újabb hétvége, ahol lehet javítani, és lehet feledtetni ezeket a szomorú pillanatokat. Magunkon érzem, belülről, hogy van feszültség, már jó értelemben vett feszültség, hogy várjuk a mérkőzést, és mindenki 200 százalékkal megy az edzésen. Ez nagyon jó dolog, és biztos vagyok benne, hogy ennek pozitív lesz hétvégén a kicsengése –  nyilatkozta a Sport 24-nek Mikler Roland, a Veszprém magyar válogatott kapusa.

Nagy László csapatkapitány azt részletezte, mire kell a legjobban odafigyelniük a játékosoknak.
– Volt a héten fejmosás, és azon belül, hogy önmagunkat újraépítsük és a csapatszellemet összekovácsoljuk, szerintem a legfontosabb, hogy a szurkolóink fejében is újra bizalmat szerezzünk. Erre fogunk majd törekedni a Kielce elleni meccsen.  Nyilván nincs veszve semmi, de az elmúlt időben mutatott játékkal sokra sem mehetünk.  A védekezésünket mindenféleképpen acélosabbá kell tennünk, támadásban is magabiztos helyzeteket kell kialakítani, gyakorlatilag egy olyan játékot kell produkálni, amellyel magunk mellé tudjuk állítani a szurkolóinkat

 

Az edző szerint egy győzelem az idei utolsó Bajnokok Ligája-mérkőzésen pedig a hátralévő öt bajnokira is erőt adhat (Fotó: hanballveszprem.hu)

A két PSG és a dán Aalborg elleni mérkőzés után tehát hazai pályán javíthat a Veszprém. Érdekes, hogy Ljubomir Vranjes nem beszél kötelező győzelemről.

– Nem kell győznünk. Persze, szeretnénk nyerni, de nem kötelező. Jobbnak kell lennünk, és meg kell mutatnunk, hogy van tartásunk, hogy tudunk küzdeni a klubért és egymásért. Számomra ez a legfontosabb. Ha nyerünk, az persze jó, de én és a csapat is lépésről lépésre tervezünk, és remélem, majd májusban fogunk győzni. Dániában a sok sérült miatt egy felforgatott csapat lépett pályára, most viszont kellemes gondjaim vannak, hiszen húsz egészséges játékosom van, ez pedig csodás. A győzelem az idei utolsó Bajnokok Ligája-mérkőzésen pedig a hátralévő öt bajnokira is erőt adhat.

A játékoskeringő lassan beindul Veszprémben is, ahol az Alilovic-Sterbik csere nyáron biztosan megtörténik. – Lesznek változások. Három és fél hónap után már van elképzelésem arról, kikkel szeretnék együtt dolgozni. Nyolc játékos szerződését tárgyaljuk jelenleg, szóval a helyzet nem ideális. De februárig ezeket az ügyeket lezárjuk – szögezte le Vranjes, majd hozzáfűzte, azoknak pedig, akik  maradnak néhány évig, bizonyítaniuk kell, hogy érdemesek a Veszprém mezére.
– Tartás és szenvedély. Erre van szükség.

 



Kozma Dominikot agyonveri úszásban gyerekkori barátja Kemény pofonok földjén