misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Vízilabda: A Komjádiban lesznek az európai Szuperkupa-mérkőzések

Az Európai Úszó Szövetség döntése értelmében november 4-én Budapest rendezheti a férfi és női vízilabda európai Szuperkupa-mérkőzést – jelentette be Nemcsik Balázs, Magyar Vízilabda Szövetség ügyvezető igazgatója a két szervezet keddi közös budapesti sajtótájékoztatóján.

Az igazgató hozzátette: a felújított Komjádi Uszodában előbb a női LEN Kupa győztese, az UVSE mérkőzik meg az Euroligát elhódító orosz Kirisivel, majd a férfi Bajnokok Ligájában legutóbb első Szolnok csap össze az Eurokupa-győztes Ferencvárossal. Nemcsik Balázs az MTI kérdésére kifejtette, a Komjádi lelátóinak befogadóképessége jelenleg 1800 fő, ezt szeretnék a Szuperkupa napjára legalább 2000 fősre kibővíteni.

A LEN elkészítette a férfi Bajnokok Ligája két nyolcas csoportjának beosztását. Eszerint a Szolnoki Dózsa-Közgép ellenfele a B csoportban az olasz Pro Recco, a német Spandau 04, a francia Nice, a holland Alphen, a román Steaua Bucuresti, valamint az A és a D kvalifikációs párharc győztese lesz.

Az A csoportba a horvát Jug Dubrovnik, a görög Olympiakosz, a spanyol Barceloneta, a szerb Partizan Beograd, az orosz Dinamo Moszkva, a német Hannover, továbbá a B és a C kvalifikációs párharc győztese került. Két további résztvevője van a sorozatnak, az A-Híd-OSC-Újbuda az első, a ZF-Eger pedig a második selejtezős körben kezdi szereplését.

Marco Birri, a LEN igazgatója elmondta, szeretnék növelni a vízilabda népszerűségét, és elérni, hogy egyre több ország kapcsolódjon be a küzdelmekbe, ezért a férfi BL főtábláján az eddigi 12 helyett 16 csapat szerepel. Kitért arra is, hogy az utóbbi években megszokott hatos helyett nyolcas döntőben dől majd el a végső sorrend. Az első Final Eightet jövő májusban, Genovában rendezik.



Hanga Ádám: A horvátok ellen is nyerhetünk, miért ne? Ralikrossz: Szabó Krisztián Európa-bajnok szerint a hátránya akár egy versenyen ledolgozható