misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Hanga Ádám: A horvátok ellen is nyerhetünk, miért ne?

Hanga Ádám szerint az NBA-játékosokkal teletűzdelt horvát válogatott is legyőzhető a kosárlabda Európa-bajnokság kolozsvári csoportkörében. A magyar klasszis a DIGI Sport híradójának azt mondta, örül, hogy nem a románokkal kezdünk pénteken.

1999. június 23-án játszotta utolsó Eb-meccsét a magyar válogatott, 18 év elteltével idén ismét tagjai lettünk a 24 csapatos elitmezőnynek. Spanyolországgal, Montenegróval, Csehországgal, Romániával, elsőként pedig Horvátországgal játszik majd az Ivkovics Sztojan vezette legénység.

Hanga Ádám örül, hogy rögtön kőkemény ellenféllel kezdünk. 
- Azt gondolom, jó is, hogy ilyen erős csapat ellen kezdünk, rögtön fel tudjuk mérni, hogy milyen állapotban vagyunk, mit tudunk ezen a tornán nyújtani. Jobb, mintha a románokkal kezdenénk, mert akkor nyomás nehezedne ránk, hogy nyernünk kell. Most nincs rajtunk nyomás. Bele kell rázódnunk, hogy milyen egy ilyen torna, sok játékosnak új, hogy ilyenkor jön a média, nagyobb a pezsgés, mint egy hétköznapi mérkőzésen. Tudjuk, hogy a horvátoké egy nagyon jó csapat, de ellenük is tudunk nyerni - miért ne?" – mondta a Sport 24-nek a Barcelona magyar sztárja.

A horvátoknál hat NBA-játékos vállalta a részvételt: Mario Hezonja (Orlando Magic), Bojan Bogdanovic (Washington Wizards), Dario Saric (Philadelphia 76ers), Damjan Rudez (Orlando Magic), Dragan Bender (Phoenix Suns) és Ivica Zubac (Los Angeles Lakers). Közülük kettőt emelt ki a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Ivkovics Sztojan.
Nyilvánvalóan Bogdanovicra és Saricra kell fókuszálnunk, de ott vannak a többiek is. Hogy tudunk nyerni? Ehhez az kell, hogy nagyon rosszak legyenek. Ha hosszú támadásokat alkalmazunk, és nem leszünk idegesek, akkor ugyanúgy sikeresek lehetünk, mint a kvalifikáció során - de ez már egy magasabb szint. A célunk, hogy továbbjussunk Isztambulba - fogalmazott a szakember, akivel hibátlan, hat meccsen aratott hat győzelemmel jutott ki az Eb-re a válogatott.

A C csoport hat csapatából az első négy jut tovább az egyenes kieséses szakaszba.

A magyarok menetrendje:

szeptember 1.: Magyarország-Horvátország 14.00
szeptember 2.: Magyarország-Montenegró 14.00
szeptember 4.: Magyarország-Csehország 14.00
szeptember 5.: Magyarország-Románia 19.30
szeptember 7.: Magyarország-Spanyolország 16.15
    
A magyar válogatott kerete:
Rosco Allen (Iberostar Tenerife), Eilingsfeld János (Atomerőmű SE), Ferencz Csaba (Egis Körmend), Hanga Ádám (Barcelona), Karahodzsics Kemal (KTE-Duna Aszfalt), Keller Ákos (Alba Fehérvár), Kovács Péter (Szolnoki Olaj KK), Perl Zoltán (Egis Körmend), Ruják András (Atomerőmű SE), Tóth Norbert (Falco-Vulcano Energia KC Szombathely), Vojvoda Dávid (Szolnoki Olaj KK), Wittmann Krisztián (KTE-Duna Aszfalt).

 



Sike András: Kiss Balázs fantasztikus volt! Vízilabda: A Komjádiban lesznek az európai Szuperkupa-mérkőzések