misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

XIV. nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál: Hotváth Karolina Európa legjobb akadályfutója

Emberfeletti erőről tett tanúbizonyságot a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon Horváth Karolina, aki 2000 méteres akadályfutásban nem talált legyőzőre. A mindössze 14 éves atléta az első métertől az utolsóig magabiztosan vezetve lett aranyérmes.


 

Jakab Ágnes volt válogatott hosszútávfutó tanítványa 6 perc és 51 másodperc alatt ért célba. Mondhatni a siker szinte borítékolható volt, hiszen Karolina az utóbbi években sorra nyerte a korosztályos versenyeket triatlonban és középtávfutásban. A Jedlik Ányos Gimnázium nyolcadik osztályos diákja már kétszer is megkapta a Magyarország jó tanulója, jó sportolója címet. Idén áprilisban az országos diákolimpiai mezei futóversenyen diadalmaskodott, zsinórban harmadszor.

– A rajtnál igyekeztem minél hamarabb „kilőni”, ugyanis az akadályoknál és a vizesárkoknál nem akartam részese lenni a lökdösődésnek és a verekedésnek. Most már tudom, hogy jó taktikát választottam. Még mindig nem tudom felfogni, hogy én vagyok Európában a legjobb akadályfutó a korosztályomban – mondta a Lokálnak a Csepeli DAC kiválósága. Hozzátette, hogy az EYOF előtt egy hónappal vizesárkozott először.

Elképesztően boldog voltam, szavakba sem tudom önteni, mit éreztem, amikor megkaptam az aranyérmet. Hatalmas élmény volt egy olimpiai szintű sporteseményen versenyezni, a hazai közönség pedig pluszerőt adott, hogy valóra váltsam az álmom.

A jövőt illetően Karolina elmondta, hogy az ifik olimpiáján és Európa-bajnokságán is szeretne indulni. Utóbbi rendezvénynek Győr lesz a házigazdája, így Karolina régi ismerősként köszöntheti majd a Rába-parti várost.



XIV. nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál: Nagy Réka volt a sztár Békéscsabán minden gyerek Baji Balázs akar lenni