misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Békéscsabán minden gyerek Baji Balázs akar lenni

Baji Balázs vb-bronzérmének rögtön megvan az eredménye, a világklasszis gátfutó szülőhelyén, Békéscsabán pillanatok alatt példakép vált belőle.

A 28 éves gátfutó még ma is alig hiszi el, hogy dobogóra állhatott a londoni atlétikai világbajnokságon, a magyar szurkolók fogadtatástól, a rengeteg üzenettől pedig meghatódott. A bronzérmét megmutatta a Sport 24-nek, majd elárulta: "Hogy úgy tekintsek magamra, mint világbajnoki bronzérmes - ezt még szokni kell."

Egy ideig most Magyarországon lesz az állatorvos végzettségű Baji, de aztán folytatódik a versenyszezon. "Augusztus 20-án Birminghamben fogok versenyezni a Gyémánt Liga következő állomásán, majd kiutazom a magyar csapat után az Universiadéra, és ott is elindulok az Állatorvostudományi Egyetem színeiben. Gyakorlatilag egy világbajnoki szituációt élhetek majd át, és ezek után nagyon várom."

Hozzátette, szeptember 10-e után jöhet majd számára egy kis pihenés, „amikor végre ki tudom pihenni ezt a gyönyörű szezont”.

"Békéscsabán már nagyon sokan megállítottak minket, mondták, hogy most már új példaképe van a gyermeknek, aki Balázst választotta” - mesélte a DIGI Sport híradójának Baji Balázs apja, Baji Lajos.

 



XIV. nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál: Hotváth Karolina Európa legjobb akadályfutója Vízilabda: Ennek a csapatnak december 23-án mindig együtt kell vacsoráznia!