misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

70 éves a Magyar Röplabda Szövetség

Fennállásának 70. évfordulója alkalmából rendezett nagyszabású ünnepséget a Magyar Röplabda Szövetség. Az eseményen jelen volt többek között dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár, dr. Kovács Ferenc, a magyar szövetség elnöke, Lubor Halanda, az Európai Röplabda Konföderáció (CEV) alelnöke valamint Zdeslav Barac, a CEV elnökségi tagja, a horvát szövetség elnöke is.


 

Az ünnepélyes rendezvényt a sportért felelős államtitkár nyitotta meg, aki köszöntőjében méltatta a hazai szövetség elkötelezett munkáját, amelyet hazai rendezésű események és nemzetközi eredmények igazolnak. Az augusztusban megrendezett röplabda fesztivál és a megnyert Európa Liga azt mutatják, hogy a magyar röplabda sport képes a megújulásra, képes újra vonzóvá válni a nézők számára, és képes jelentős nemzetközi eredményeket elérni. Szabó Tünde kiemelte a Magyar Röplabda Szövetség és a Magyar Diáksport Szövetség között létrejött összefogást, amely lehetőséget teremt a jövőben az akkreditált testnevelő tanári továbbképzések szervezésével és az alternatív tanterv megalkotásával, hogy a röplabda a mindennapos testnevelés részévé váljon, ezzel is hozzájárulva egy egészségesebb, sportosabb nemzedék felnövekvéséhez.

A beszédeket követően díjátadás vette kezdetét, melynek keretében az Év Legjobbjai díjak és sok kitüntetés talált gazdára. Az államtitkár az év legjobb női és férfi felnőtt játékosának, Szakmáry Grétának illetve Dávid Zoltánnak adta át a 2016-os évben nyújtott kimagasló teljesítményükért járó elismeréseket.

A hivatalos programok után Szabó Tünde megbeszélést folytatott Lubor Halanda úrral, a CEV alelnökével, Zdeslav Barac úrral, a CEV elnökségi tagjával, valamint magyar oldalról a szövetség elnökével, dr. Kovács Ferenccel és főtitkárával, Ludvig Zsolttal. A megbeszélésen megvitatták a röplabda sport nemzetközi helyzetét, külön kitérve a sportág sajátosságaira és a szövetség jövőbeni terveire. Az államtitkár ismertette a hazai sportpolitika célkitűzéseit, melyek kapcsán a résztvevők egyetértettek a nemzetközi események kiemelt jelentőségében. Tájékoztatta továbbá a nemzetközi szövetséget arról, hogy a magyar kormány egyeztetéseket kezdett a sportág látvány-csapatsporttá való besorolásával kapcsolatban, amely további fejlődési alternatívákat nyithat a magyar szövetség számára.



Katus Attila: Az egészséges életmód az egészséges gondolkodásnál kezdődik Még nem kísérletezhet az új kapitány