misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Super Levi akár a színészetet is folytatná

Nemcsak a jégkorong-válogatott olimpiai szereplésének mondtunk búcsút a Papp László Budapest Sportarénában, hanem egy nagyszerű pályafutás is véget ért. A nemzeti csapatban 96 alkalommal szereplő Szuper Leventét ugyanis a Litvánia elleni mérkőzésen búcsúztatták el hivatalosan. A nagyszerű kapus a Lokálnak beszélt arról, mit érzett, amikor ezrek skandálták a nevét.

szuper

Ezrek skandálták a nevét a búcsúztatásán (Fotó: jégkorongszövetség)

Szuper Levente már 16 évesen a Ferencváros felnőttcsapatának kapusa volt. Ő az a magyar jégkorongozó, aki legmesszebb jutott a sportágban, hiszen három éven keresztül a világ legjobb bajnokságában, az NHL-ben szereplő Calgary Flames játékosa volt, míg a válogatottal szerepelt a 2009-es, A csoportos világbajnokságon.

– Már 2013 óta nem játszottam a válogatottban, de a szövetséggel közösen kerestünk egy alkalmat, amikor hivatalosan is le lehet zárni a pályafutásomat – mondta Szuper Levente. – Nagyon szerettem volna, ha erre az Arénában kerül sor, hiszen ott voltam először és utoljára is válogatott és nagyon sok szép emlék fűz a helyhez.

Bár nem izgulta túl a búcsút, amikor a jégre lépett, minden terve felborult. – Úgy gondoltam, kihívnak, megtapsolnak, kapok egy emléket, aztán levonulok. Amikor aztán beléptem a pályára, brutálisan felment a pulzusom. Ehhez jött a közönség és a srácok reakciója, hiszen a Himnusz után szóltak, ne menjek le a jégről, mert ők is kezet akarnak egyenként fogni velem. A szurkolók eközben a nevemet skandálták. Nem tagadom, elérzékenyültem, és mindenkinek ilyen szép visszavonulást kívánok.

Egy nagyszerű karrier véget értével nehéz rangsorolni a sikereket, ez Szuper Leventének sem ment. – Annyi élményem van, hogy nem tudom megmondani, melyik volt a legjobb. Mondhatnám az A csoportba való feljutást, a mindent eldöntő meccs utolsó pillanatait, de az első válogatottságom is nagyszerű élmény volt, hiszen akkor nyertük meg a C csoportos vb-t. A Fradival szerzett bajnoki cím is felejthetetlen, miként az is, amikor draftoltak, és kijutottam Kanadába.

Zürich, 2009. április 24. Szuper Levente védi Rastislav Pavlikovsky lövését a svájci jégkorong-világbajnokság csoportküzdelmeinek első fordulójában a Szlovákia-Magyarország mérkőzésen. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Szuper Levente épp a szlovák Rastislav Pavlikovsky lövését védi az A csoportos világbajnokságon (MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

A sportoló gyermekkorában színészként is ismert volt: a Magyar Rádió Gyermekstúdiójában és szinkronszínészként is hallható volt, legemlékezetesebb színpadi alakítása pedig a Józsefvárosi Kamaraszínházban az Indul a bakterház előadásában Bendegúz szerepe. És ahogy azt a Lokálnak elmondta, ha lenne lehetősége, szívesen újrakezdené a színészkedést. – Persze ez nem úgy megy, hogy felveszem a telefont és felhívok valakit, hogy színészkedni akarok, de ha lenne egy megkeresés, biztosan belevágnék. A színészkedés is az életem része volt, állítólag nem is voltam rossz, és bár nagy kihívás lenne az újrakezdés, köztudomású, hogy imádom a kihívásokat, így biztosan találnék rá időt.



Ökölvívás: Az Európa-bajnok Bacskai Balázs nagy kalandra készül! Ökölvívás: Bacskai Balázs győzelemmel mutatkozott be a WSB-ben