misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Ökölvívás: Az Európa-bajnok Bacskai Balázs nagy kalandra készül!

Az Európa-bajnok ökölvívó Bacskai Balázs élete első WSB (World Series Boxing) félprofi mérkőzésére utazott el kedd hajnalban Caracasba. Lényegében fejest ugrott az ismeretlenbe, hiszen elutazása pillanatában még azt sem tudta, ki lesz az ellenfele - olvasható a lokal.hu-n.

bacskaibalazs

Bacskai Balázs (pirosban) amatőr Európa-bajnokként próbálja ki magát a félprofik között

Egy biztos. Ötször három percet kell majd bunyóznia Bacskainak. Mindezt úgy, hogy még sosem bunyózott ötször három percet kedden hajnalban Caracasba.

– Még azt sem tudom kivel mérkőzöm, várhatólag egy ír vagy egy lengyel srác lehet az ellenfelem – mondta elutazása előtt Bacskai. – Ötször három perc vár rám! Öt menetet még sohasem bokszoltam versenyen, úgy hogy számomra ez egy nagy újdonság lesz. Caracas, Venezuela ugyanígy új környezet lesz a számomra. Csapatunk a Caciques Venezuela a lengyel Rafako Hussars-sal találkozik. Profi módra egy nappal a meccs előtt, pénteken lesz a mérlegelés, másnap a meccs és hétfőn délutánra érünk haza Erdei Zsolttal együtt, aki nélkül – kis túlzással – el sem indultam volna erre az útra.

Bacskai Balázs hozzátette, bár sok újdonság lesz számára a mérkőzésen, semmilyen speciális felkészülésen nem vett részt. – Madár azt mondta, hogy jelen állapotom alapján az ötször három perc sem okozhat gondot. Úgy gondoljuk, hogy a meccsbeli intenzitást kell kontroll alatt tartani, hiszen itt majd hosszabb időre kell beosztani az erőt, s hosszabb időn át fogy az energia. Arra számítok, hogy a megszokottól eltérően lassabb lesz a tempó, de hát ez majd úgy is ott dől el a szorítóban. A meccs előtt egy napunk lesz arra, hogy mindenhonnan összegyűjtött adatok alapján felkészüljünk a leendő ellenfelemből. A célom a tapasztalatszerzés és az hogy minél jobban megismertessem magam a bírókkal.

bacskai_sport

Edzőjével, Erdei Zsolttal remek párost alkotnak


A magyar öklözőnek semmilyen múltja nincs a félprofi sorozatban, lényegében senkit nem ismer.
– Persze, ez mindegy is. Akárhány meccsi is van az ember háta mögött, minden újabb alkalommal ismét jelentkezik az izgalmi állapot. Hazudnék ha azt mondanám, hogy nincs lámpalázam. Jó formában vagyok, de azért ez mégiscsak egy különleges napja lesz a pályafutásomnak. Ugyanilyen izgalmat éreztem akkor is amikor felkerültem a felnőttekhez vagy amikor a négyszer kér percet felváltotta a háromszor három. Azok is fordulópontok voltak! Izgalom ide, izgalom oda fel kell nőnöm a feladathoz. Ez a meccs jó alkalom lesz arra is, hogy Erdei Zsolttal közösen bizonyítsunk. Ő kíséri végig a felkészülésem minden mozdulatát, örülök, hogy most is ott lesz velem.



Félkezű sportlövő a példaképe a magyar műkorcsolya reménységének Super Levi akár a színészetet is folytatná