misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Ökölvívás: Bacskai Balázs győzelemmel mutatkozott be a WSB-ben

Vasárnap hajnalban Caracasban a Caciques Venezuela a lengyel Rafako Hussars-sal találkozott a WSB (World Series Boxing) félprofi szervezet sorozatának újabb fordulójában. A venezuelai csapat, mely szerződtette a Vasas-Süllős Európa-bajnokát, Bacskai Balázst, 5-0-ra nyert. Az est mérkőzésén hozta a győzelmet Bacskai , aki élete első WSB mérkőzésén lépett kötelek közé az öt menetes találkozón. Ellenfele az ír Donnelly volt, aki már rendelkezik riói kvótával.

Bacskai Balázs pontozással nyert (49:45/50:43/48:45) Steven DONNELLY ellen.

A közönséggel hamar megtalálta a kapcsolatot Bacskai, és 100 százalékosan kiszolgálta őket. A magyar öklöző hatalmasat küzdött, a negyedik és az ötödik menetben háromszor is  számolni kellett ellenfelére. Az ír Steven Donnelly - aki ugyanúgy 28 éves, mint Bacskai - nem tudta érvényre juttatni nagyobb tapasztalatát.  

- Annyira boldog vagyok , hogy nem is tudom szavakba foglalni. Hatalmas élmény volt ekkora tömeg előtt bokszolni. Végig szurkolták a meccsem pedig eddig soha sem láttak, nem is tudtak rólam.  Nagyon nagy élmény volt ilyen rendezvényen részt venni, profi bandázst viselni ,amit edzőm, Erdei Zsolt készített nekem. Az ő jelenléte is nagy erőt adott, nem beszélve a felkészülésemhez nyújtott segítségéről. A csapatom is fantasztikus volt, nagyon hamar befogadtak minket, örültek a sikerünknek. Az első öt menetes csatám miatt azért eléggé izgultam, hogy hogy fog menni,főleg , hogy egy tapasztalt wsb-s volt az ellenfelem,  olyan magasan volt az adrenalin bennem, hogy az fel sem tűnt nekem. Bezzeg a doppingosoknak igen, egyből el is vittek ellenőrzésre – mondta az olimpiai kvóta megszerzésére készülő Bacskai a mérkőzés után.



Super Levi akár a színészetet is folytatná MMA: Kína és Oroszország a cél idén!