misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Műkorcsolya: Márciusban Debrecen világbajnokságot rendez

Március 14 és 20 között ismét rangos jeges eseménynek ad otthont Debrecen. Ekkor kerül sorra az ISU Junior Jégtánc és Műkorcsolya  Világbajnokság a Főnix csarnokban.

- Büszkék vagyunk rá, hogy Debrecen újra ilyen rangos világeseménynek adhat otthont. Európa szinten regionális vezető szerepre törekszik a város, ebből a szempontból is nagyon fontos, hogy minél több kiemelkedő nemzetközi sporteseményt hozzunk ide. A Sportcentrum munkatársai profi szervezőknek bizonyulnak, a Főnix csarnok üzemeltetését is rájuk bíztuk, hogy minél több alkalommal lehessen ez a nagy létesítmény sportesemények színhelye. Városunk alkalmas ilyen nagyszabású sportesemények megrendezésére, sok tervünk van, s ha az Olimpia rendezési jogát elnyeri Magyarország, Debrecen társrendezőként akkor is helytáll - mondta az eseménnyel kapcsolatban Dr. Barcsa Lajos Debrecen alpolgármestere

 

Orendi Mihály a MOKSZ ügyvezető igazgatója szerint a Junior Műkorcsolya és Jégtánc Világbajnokságon szemet gyönyörködtető produkciókat fog látni a közönség. A sportvezető abbéli reményét is kifejezte, hogy az utóbbi időben a Debrecenben kissé visszaesett műkorcsolya élet ismét fellendül az esemény után.

- A magyar korcsolya szövetség nagyon sok munkát tett le az asztalra, ennek köszönhető, hogy idén tavasszal két rangos világeseményt is Magyarországon rendezhetünk.  A debreceniek a 2013-as rövidpályás gyorskorcsolya Vb alatt tűntek ki a jeges sportok szervezésében, tudjuk, hogy ezt a mostani vb-t is kiválóan le fogják bonyolítani.  Áprilisban pedig Budapest bizonyíthat, mert akkor a sziknkronkorcsolya világbajnokságra kerül sor a SYMA csarnokban - mondta Sallak György a MOKSZ nemzetközi ügyekért felelős igazgatója

Engi Klári a pontozásos ágazat igazgatója elmondta, még nem tudni, ki alkotják majd a magyar csapatot.
- Az egyéni versenyzők esetében még nem tudjuk, hogy ki lesz az az egy-egy fiú illetve lány, aki képviselheti a magyar színeket. A végső döntés február végére várható. A lányoknál  szép eredményre számítunk,akárki is induljon,  hiszen Tóth Ivett a pozsonyi Eb-n is csodálatos helyen végzett,11. lett,  Medgyesi Fruzsina pedig éppen Lillehammerbe tart az Ifjúsági Olimpiára. A jégtáncosoknál két pár kvalifikált: Marton Villő- Semko Danyil, és a Wei Kimberly- Fourati Ilias páros.

 



Ökölvívás: Dupla magyar siker a Bocskai István Emléktornán Szigorú beléptetés várja a hokitornára érkezőket!