misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Ökölvívás: Dupla magyar siker a Bocskai István Emléktornán

Négy magyar ökölvívó is eljutott a korábban csak mini világbajnokságnak titulált Bocskai István ökölvívó emléktorna döntőjébe. Közülük nyéki Georgián és Bacskai Balázs nyerni is tudott – utóbbi hatodszor a torna történetében - írja a lokal.hu.


 

Először a 29 éves hajdúsámsoni Harangi Imre SE versenyző, Varga Miklós lépett kötelek közé a 60 kilóban az Európa-bajnoki ezüstérmes grúz Otar Eranoszijan ellen. Varga sajnos a hazai közönség óriási buzdítása ellenére is enerváltnak tűnt, végül 2-1-es vereséget szenvedett, így nem tudta megvédeni tavalyi Bocskai emlékversenyen kivívott elsőségét. Szintén 2-1-es vereséget szenvedett a 91 kilósok versenyében induló Sávoly Gergő, aki a holland Roy Korvinggal mérkőzött.

Szerencsére két magyar bajnoknak így is tapsolhatott a közönség.

nyeki_sport

Nyéki Georgián (pirosban) első bocskais döntőében nyerni tudott

A tavalyi Európa-bajnokságon ötödik helyen végző 64 kilós Nyéki Georgián a nála közel egy fejjel magasabb moldáv Galagottal találkozott, és hatalmas küzdelem végén a pontozók 2-1-re őt látták jobbnak. – Óriási plusz erőt és további motivációt ad nekem ez a győzelem -mondta Nyéki Georgián. – Azért is nagyon örülök, mert eddig háromszor is bronzérmes voltam a Bocskain. Először jutottam a döntőbe, és ezt sikerül megnyernem. Dolgozom tovább, hogy az olimpiai kvalifikációra megkapjam a bizalmat és ott helyt is álljak.

Nyéki után az Európa-bajnok Bacskai Balázs következett, aki a 69 kilósok mezőnyében a török Onul Sipal ellen 3-0-ás pontozással szerezte meg a győzelmet, és hatodik alkalommal tudott nyerni a Bocskai Emlékversenyen.

bacskai_sport

Erdei Zsolt elégedett volt tanítványával, Bacskai Balázzsal

– Hét 7 éves korom óta készülök arra, hogy egyszer majd én is eljussak az olimpiára. Eddig nem sikerült megvalósítanom a tervem. Most úgy érzem, hogy hosszú idő után megint azon az úton járok, ami elvezethet álmom beteljesüléséhez – mondta Bacskai Balázs, aki ezzel a győzelemmel készülhet az olimpiai selejtezőtornára.

A magyar csapat 3 arany, 1 ezüst és 3 bronzzal zárta a 60. Bocskai István emlékversenyt. A legjobb magyar csapat a Vasas-Süllős. A torna legjobb magyar versenyzője Bacskai Balázs, a legjobb külföldi a horváth Filip Hrgovic lett.



Röplabda: Nyíregyházán tudott nyerni az Újpest (helyszíni beszámoló) Műkorcsolya: Márciusban Debrecen világbajnokságot rendez