misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Szigorú beléptetés várja a hokitornára érkezőket!

Ma kezdődik, és vasárnap estig tart a magyar jégkorong-válogatott Olimpiai Selejtező Tornája, melyen Rich Chernomaz szövetségi kapitány szerint a győzelem a cél. A közelmúltban, Párizsban történt terrortámadás miatt mindhárom nap szigorú lesz a Papp László Sportarénába történő beléptetés - írja a lokal.hu.

– Minden ellenfelet tisztelünk, de nem szabad elfelejteni, hogy mi vagyunk a legelőkelőbb helyen kiemelt csapat, és ennek megfelelően kell játszanunk – mondta Rich Chernomaz magyar szövetségi kapitány.

Budapest, 2016. február 9. Az olimpiai selejtezőre készülő magyar jégkorong-válogatott edzése a fővárosi Tüskecsarnokban 2016. február 9-én. MTI Fotó: Kovács Tamás

A magyar válogatott a Tüskecsarnokban készült az Olimpiai Selejtező Tornára (MTI Fotó: Kovács Tamás)

Mint kiderült, a magyar válogatott mindhárom meccsére elfogytak a jegyet, és ahogy azt a Papp László Sportaréna képviselői elmondták, a novemberben Párizsban történt terrorcselekmények nyomán Magyarországon is szigorodtak a  beléptetési szabályok, amelyek természetesen most is érvényesek.

– Az Arénába történő belépéskor szigorodik  az ellenőrzés, csomag-és ruházat átvizsgálás is történhet. Éppen ezért kérünk minden szurkolót, hogy az eddig megszokottnál korábban érkezzenek, és ne hozzanak magukkal nagyméretű táskákat, csomagokat! Továbbra is tilos behozni az Arénába flakonos italokat, fémtárgyakat, szúró és vágóeszközöket. Hasonló ellenőrzésre  kell felkészülniük az Aréna Parkolóházába történő behajtáskor, ahol csomagtér ellenőrzés is lehet. Rendőrségi jelenlét is várható rendezvényen.

A tornáról – amelynek valamennyi mérkőzését élőben közvetíti az M4 Sport – csak a győztes jut az olimpiai selejtezősorozat utolsó körébe, ahol valószínűleg Lettország, Németország és Ausztria lesz az ellenfél.

A program:
csütörtök, 1. forduló:
Lengyelország-Észtország 16.00
Magyarország-Litvánia 19.30

péntek, 2. forduló:
Lengyelország-Litvánia 14.30
Magyarország-Észtország 18.00

vasárnap, 3. forduló:
Észtország-Litvánia 14.30
Magyarország-Lengyelország 18.00

 



Műkorcsolya: Márciusban Debrecen világbajnokságot rendez Jégkorong: Galló Vilmos tündérmesében érzi magát