misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Jégkorong: Még fejlődnünk kell az A csoporthoz!

Három mérkőzésen egy pontot – a dánoktól, szétlövésben elszenvedett vereségnek köszönhetően – szerzett az A csoportos világbajnokságra készülő magyar jégkorong válogatott a Négy Nemzet Tornáján, amit a szövetségi kapitány távollétében  Majoross Gergely értékelt.

- Nem hiszem, hogy nekünk a bírókkal foglalkoznunk kellene, sem én, se mi nem szeretjük ezt az utat járni. Vannak fontos tanulságai Franciaország elleni vereségnek, például, hogy ismét kiválóan dolgoztunk, nagyon sok energiát tettünk a meccsbe, viszont talán picit túllobbant a tűz, aminek nem biztos, hogy túl kellett volna, ennek is volt köszönhető a sok kiállításunk, le-lemaradtunk egy ütemmel. Így hiába működött jól a harmadik harmad kezdetéig az emberhátrányos védekezésünk, tízet nem lehet kibekkelni, idő kérdése volt, hogy gólokat kapjunk – ez a legfontosabb, ebben javulnunk kell, mert nagyon védik a támadójátékosokat a nemzetközi szinten, ami nem kedvez a kiscsapatoknak. Ezt meg kell szoknunk, jobban kell járnia a lábainknak, és akkor nem lesz szükség plusz ütőmozdulatokra. Tanulni jöttünk, tanultunk is. Játékosként is kiakasztott és most is kiakaszt, ha valaki azt mondja, hogy elfáradt és ezért történtek rossz dolgok. Nem hiszem, hogy ez lett volna a helyzet, csak az van, hogy nekünk óriási tűz és harci kedv szükséges, hogy meccsben tudjunk lenni ilyen válogatottakkal. Amikor az ember egy kicsit ezt elveszíti egy-egy kapott gól után, akkor nehéz újra megindulni, hacsak nem jón egy gól, egy nagy helyzet, egy jó csere. Ha ez nincs, akkor nehéz újra megtalálni a tüzet, és bírni ezekkel a válogatottakkal. De nem volt semmi gond, küzdöttünk tisztességesen, még 1–3-nál is voltak pillanataink, amelyekben benne lehetett volna a gól. Szó sem volt arról, hogy összeomlottunk, vagy megálltunk volna, csak ami az elején nekik kifelé pattant, az ekkor már befelé – mondta Majoross.

Szirányi Bence szerint abban az esetben, ha mindenki ott van – kissé tartalékos csapattal vettünk részt a tornán - akkor ez a tempó is bírható, ha a bekkek és a csatárok is végzik a feladatukat.
- Sokszor az IIHF-meccseken a zéró tolerancia érvényes, már akkor kiállítanak, ha az ellenfél ütőjéhez hozzáérsz, ehhez néhányaknak még hozzá kell szokniuk, csak a korongra szabad támadni. Erre oda kell figyelnünk: kondíció és koncentráció is kell hozzá. Ha érzed, hogy nem érsz oda, akkor már inkább ne üss oda – ez a koncentráció-része –, ahhoz viszont, hogy jó helyen legyél, többet kell korcsolyázni – ez a kondíció-része. Sokszor úgy van, ha sokan hiányoznak, akkor a csapat sokkal keményebben megy. Most sok fiatal jött velünk, az átlagéletkor 25 volt, vagy még alatta – ilyenkor minden ifjú meg akarja mutatni, hogy itt a helye. Ez kívülről is látszódhatott: egy pillanatra sem álltunk meg, hajtottunk. Van még hova fejlődnünk az A-csoporthoz, ezt elmondhatjuk. A három mérkőzés nagy részében védekeztünk, talán az utolsón többször ki tudtunk jönni a harmadunkból és sikerült beszorítanunk őket a sajátjukba, de az A-csoportban a védekezésen lesz a hangsúly és azon, hogy miként tudunk ellentámadásokat indítani – mondta Szirányi.

1. nap: 
Norvégia-Magyarország 4-0
2. nap:
Dánia-Magyarország 2-1 - szétlövéssel
3. nap:
Franciaország-Magyarország 3-1

 



Gyász: elhunyt a háromszoros olimpiai bajnok Fenyvesi Csaba A budapesti maraton győztese a Balatonnál is a leggyorsabb volt