misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

A budapesti maraton győztese a Balatonnál is a leggyorsabb volt

Az őszi - sőt az egész éves - futószezon kiemelkedő záróeseményeként rendezte meg a BSI a 12. K&H mozdulj! Balaton maraton és félmaratont. A kétnapos siófoki eseményen a 42 kilométeres klasszikus távot három részletben lehetett teljesíteni, ám ezeken a versenyszámokonkülön is rajthoz állhattak a futók, egyéniben és párosban is. Ráadásul szombaton egy különálló félmaratoni versenyszám is színesítette a programot.

 

Az összetett versenyben Soós Dániel bizonyult a legjobbnak, aki egy hónappal ezelőtt a SPAR Budapest Maraton-t is megnyerte. Időeredménye a három szám után 2 óra 22 perc és 23 másodperc. (Összehasonlításképpen, Budapesten egyhuzamban 2:25:18-at futott.). A szombati harmadmaraton és hatodmaratont követően már két és fél perces előnnyel rendelkezett, s végül a vasárnapi félmaratonon 1:12:52-t futott. (Akik kizárólag ezt a versenyszámot teljesítették, azok között Varga István volt a leggyorsabb 1:11:43-mal. A hölgyek összetett versenyét Martinák Anikó nyerte (3:04:26).

Vasárnap a Siófoki Közös Önkormányzati Hivatal képviseletében Mezőfi Józsefné tanácsnok asszony nyomta meg rajtnál a dudát, a szombati különálló félmaratoni verseny rajtjánál pedig Lapos Gábor képviselő kezében volt a kürt. Ez utóbbi volt a legnépesebb versenyszám, csaknem 1700-an érkeztek célba. Közülük a leggyorsabb Németh Gábor volt, aki 1 óra 12 perc és 52 másodperc elteltével szakította át a célszalagot.

Összességében 5600 nevezőt számlált az esemény, amelynek a siófoki aranyparton fekvő Erzsébet Szálloda és környéke adott otthont. Vasárnap a párizsi terrorcselekmény okán a rajt előtt egy rövid időre elcsendesedett a mezőny, a futók és a szurkolók némán emlékeztek az áldozatokra.

A 12. K&H mozdulj! Balaton maraton és félmaraton a verseny hagyományainak megfelelően nem csak a futásról szólt: szombat délután a legbátrabbak - hiába a hatalmas hullámok - fürdést rendeztek a Balatonban, este pedig táncos mulatság vette kezdetét, amely előtt a Spartathlon-győztes Lubics Szilviával zajlott egy érdekes beszélgetés. (A családjával együtt érkezett kiválóság természetesen rajthoz is állt a versenyben.) Emellett aki akarta, forralt borral vagy teával tehette még hangulatosabbá a hétvégét.



Jégkorong: Még fejlődnünk kell az A csoporthoz! Újra világbajnokság helyszíne Debrecen!