misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Vereség az Eb-nyitányon!

Lejátszotta első Európa-bajnoki mérkőzését a női röplabda-válogatottunk, ahol a mieink ellenfele a házigazda belga csapat volt Antwerpenben. Az Eb-bronzérmes hazaiak végül háromjátszmás győzelmet arattak a 28 év után újra Eb-meccset játszó magyarok ellen. Karádi Zoltán és a röplabda szövetség tudósítása!



Egy valamiben a meccs kezdete előtt sikerült példát mutattunk a belga csapatnak, mégpedig a bevonulásban. Amíg a házigazda válogatott játékosai egyesével vánszorogtak be a pályára, addig a mieink a már az Európa-ligán megszokott módon, egy sorban futottak be a melegítéshez, majd az összekapaszkodás után elhangzott a „magyarok!” csatakiáltás is. A hazai játékosok nagyot néztek, majd kivonultak, és a mieinkhez hasonlóan, immár rendezetten, újra bevonultak.

A meccsen már inkább az ő akaratuk érvényesült. Az első két pontot ők szerezték, de aztán egy challenge-dzsel a mieink is feliratkoztak, majd kiegyenlítettek. Ezt követően azonban a remekül mezőnyöző hazaiaknak sikerült elhúzniuk. Sándor és Horváth bombáit sikerült hatástalanítaniuk, a mieink közül elsősorban Dobi centertámadásai értek pontokat. Idővel azonban már rá is nagyon figyeltek, és a blokkjuk is remekül működött. A különbség tovább nőtt, s végül kilenc szettlabdához jutottak a hazaiak, amiből egy jó blokkal már az elsőt értékesítették (25:15).

A második szett elején aztán kétszer is vezettünk, de aztán többször is hibáztak a lányok és a technikai szünetben már hattal a belgák mentek. Jan De Brandt cserékkel próbált meg frissíteni, nem sok sikerrel. A második szünetben már tíz volt a két csapat között, a lelkes magyar szurkolótábor azonban ekkor sem csüggedt, és végig lelkesen bíztatta a csapatot, még akkor is, amikor tizenöt pontos hátrányban kerültek. Sajnos a mieinknél 13:6 után egy kicsit megállt a tudomány és mintha a lányok önbizalma is elszállt volna (25:8).

A harmadik szett hasonlóan kezdődött, mint a második, ám 1:0 és 2:1 után Dobi Edina pontjaival továbbra is mi vezettünk eggyel-eggyel, s ekkor már Sándor Reni bombái is bejöttek. A 6:5-ig tartott ez az állapot, utána fordítottak a hazaiak, de a technikai szünetben csak eggyel vezettek. Még 10:10-nél is egyenlő volt az állás, de ezt követően megint jött egy hullámvölgy és ezzel ez a szett, és ezzel a meccs is elment (25:18).

Azonban az mindenképpen örvendetes, hogy ebben a játszmában már egészen elfogadhatóan játszottak a lányok és átestek a tűzkeresztségen is.

Jan De Brandt: - Kicsit csalódott vagyok, mert nem sikerült azt nyújtania a csapatnak, amit vártam volna tőlük. Nem volt könnyű, de igyekeztem függetleníteni magamat a kispadon a tegnap történtektől.


NŐI RÖPLABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, B-CSOPORT
BELGIUM–MAGYARORSZÁG 3:0 (15, 8, 18)
Antwerpen, 5000 néző. Vezette: Van Gompel (holland), Ovuka (bosnyák).
Belgium: Dirickx 4, Heyrman 11, Leys 5, Aelbrecht 8, Van Hecke 15, Vandesteene 11. Cserék: Courtois (liberó), Cianci 1, Van De Vyver. Szövetségi kapitány: Gert Van De Broek.
Magyarország: Tálas, Horváth D. 6, Dobi 5, Széles 3, Sándor 8, Pallag 5. Cserék: Kötél D. (liberók), Vacsi 1, Liliom 2, Kötél Zs., Szakmáry. Szövetségi kapitány: Jan De Brandt
Az eredmény alakulása: I. játszma: 8:4, 16:10, 19:12, 24:15. II. játszma: 1:2, 8:2, 11:4, 13:6, 16:6, 23:7. III. játszma: 5:6, 7:8, 10:10, 16:11, 21:14,24:17.



28 év után ma újra Eb-meccset játszik a magyar válogatott! Történelmi vereség