misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

28 év után ma újra Eb-meccset játszik a magyar válogatott!

Ma megkezdi a – remélhetőleg – hosszú menetelését női válogatottunk az Európa-bajnokságon, ahol éppen a házigazda Belgium lesz majd a mieink ellenfele.

Egy bravúron már túl van idén a csapat: az Európa-liga győzelemre sem számított senki

Nem éppen könnyű ellenfél jutott a mieinknek elsőként, hiszen azon túl, hogy a „Yellow Tigers” becenévre hallgató válogatott az egyik házigazdája a kontinensviadalnak, ráadásul a legutóbbi Európa-bajnokságon a harmadik helyen zártak. Tették mindezt úgy, hogy két évvel korábban nem jutottak ki az Eb-re, csak a 2009-es és a 2007-es kontinenstornán voltak ott, előbbin tizenegyedikek, utóbbin pedig hetedikek lettek.

Összesen egyébként ez a nyolcadik Eb-részvételük, s a 2007-est megelőzően ugyanúgy az 1987-esen indultak utoljára, mint a mieink, akiktől akkor ugyancsak rendezőként 3:0-ra kikaptak, s végül az utolsó, 12. helyen végeztek.

A közelmúltban rendezett világesemények közül a 2013-as Európa-ligában lettek ezüstérmesek, míg a tavalyi világbajnokságon a 11. helyen zártak. Idén is indultak már egy komoly megmérettetésen: júniusban, Bakuban, az Európa Játékokon a negyeddöntőig jutottak, ahol végül a szerb válogatott búcsúztatta őket egy ötszettes mérkőzésen.

A belgák akkori kerete mindössze három fővel tér el a mostanitól, ami a következő: Jasmien Biebauw, Frauke Dirickx, Valerie Courtois, Laura Heyrman, Charlotte Leys, Kaja Grobelna, Freya Aelbrecht, Lise Van Hecke, Els Vandesteene, Lorena Cianci, Celine Van Gestel, Ilka Van De Vyver, Britt Ruysschaert, Maud Catry.

A 17:30-kor kezdődő találkozót a SportM televízió közvetíti élőbenka



A szakadó eső sem volt akadály Vereség az Eb-nyitányon!