misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Történelmi vereség

A magyar amerikaifutball-válogatott története első hivatalos mérkőzésén 26-7-es vereséget szenvedett vasárnap a cseh csapattól.

 

A felkészülési találkozót eredetileg a BVSC Stadionban rendezték volna meg, azonban a heves esőzés miatt végül az Építők pályára kényszerültek a csapatok.

A 4500 néző előtt nem kezdődött jól az összecsapás a magyar csapat számára, ugyanis rögtön az első támadássorozat végén Bencsics Márk irányítót a saját célterületén vitték földre a cseh védők, azaz safetyt értek el (0-2). A második negyed elején a vendégek egy mezőnygóllal növelték előnyüket (0-5), ráadásul a mérkőzés első hatpontos gólját (touchdown) is ők szerezték (0-12). Nem sokkal a félidő vége előtt még nagyobb hátrányba került Lee Hlavka csapata, mivel a csehek irányítója befutott a célterületre (0-19).


A harmadik negyedet már Czirók Márton irányításával kezdte a magyar válogatott támadósora, és mindjárt az első sorozat végén ő ért el touchdownt, az elsőt a magyar nemzeti csapat történetében, majd a jutalomrúgás is sikeres volt (7-19). A csehek, újabb futott TD-nel visszaállították a különbséget (7-26).

A zárófelvonásban a harmadik számú irányító, Jordan László is lehetőséget kapott, az eredmény azonban már nem változott.

A magyar válogatott október 10-én Belgrádban a szerbekkel játszik B csoportos Európa-bajnoki selejtezőt.

Fotó:mti



Vereség az Eb-nyitányon! Visszavágtak a törökök