misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Kiss Norbert: Magyar közönség előtt, a Hungaroringen is győzni akarok

Huszonöt év után rendeznek újra kamionos gyorsasági versenyt szeptember 5-6-án a Hungaroringen. A versenyen ott lesz az Európa-bajnok Kiss Norbert, aki győzelemmel örvendeztetné meg a magyar szurkolókat.



Kiss Norbert a civil életben egy ötös BMW-vel jár – nyugodtan. Amint azt lapunknak elmondta, a versenypályán kiéli minden sebesség iránti vágyát, a közúton megfontoltan, a szabályokat betartva vezet.

Ám nem csak ebben különleges. Ő a világon az egyetlen kamionversenyző, aki járművén egy macska menhelyet reklámoz: a kamionon a szponzorok logóján kívül helyet kapott az óbudai Macskaárvaház Alapítvány nevét és számlaszámát hirdető matrica is.
– Ez nem csak egy marketingfogás, hiszen amellett, hogy otthon is van két mentett cicám, aktivistája és kuratóriumi tagja is vagyok az állatvédő szervezetnek – mondta a misportunk.com-nak Kiss Norbert.

Huszonöt év elteltével tér vissza a kamionos verseny a Hungaroringre, és Kiss Norbert ezt futamgyőzelemmel ünnepelné

A versenyző a pályán is mindig a maximumot nyújtja: 2005-ben az év újonca lett a túraautósok között, majd 2011-ig négy bajnoki trófeát szerzett a különböző kategóriákban. Négy évvel ezelőtt aztán váltott, átült a kamionba, és ezzel egy új, sikeres karrier vette kezdetét.
– Pedig csak próbának indult, ráadásul egy nagyon szomorú esemény miatt kerültem a csapathoz. Az Oxxo Energy Truck Race Team alapítója, Szobi Balázs 2011-ben egy repülőgép-balesetben elhunyt. A csapat keresett egy pilótát, jól sikerült a beugrás, és a folytatás mellett döntöttünk.

Norbi gyorsan megszokta az új autót, 2014-ben pedig Európa-bajnoki címet szerzett, amit idén nagy valószínűséggel megvéd.
– Sokan azt gondolják, hogy ez egy kamion, de igazából ez egy komoly versenyautó, amit egy 12500 köbcentis, 1100 lóerős motor hajt. Kordában kell tartani, de úgy néz ki, ezzel nincs gondom. Tavaly 18 pont előnnyel lettem Európa-bajnok, és minden bizonnyal sikerül idén is megvédeni a címet. Persze, az autóversenyzésben bármi előfordulhat, de jelenleg 71 pont az előnyöm, és ezért az egész csapatnak jár a dicséret. Természetesen magyar közönség előtt, a Hungaroringen is győzni akarok. Nálunk egy hétvégén négy versenyfutam van, és én szeretnék legalább egyen a leggyorsabb lenni. Persze, akkor sem leszek szomorú, ha ennél több alkalommal sikerül.



Kammerer Zoltán: A víz még mindig folyik, a hajót még mindig hajtani kell! Kugler Attila: Annyi változott, hogy az országos bajnokság helyett egy kicsit komolyabb megmérettetés vár rám