misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Kammerer Zoltán: A víz még mindig folyik, a hajót még mindig hajtani kell!

Kammerer Zoltán a magyar kajak-kenu válogatott legidősebb tagjaként készül a  milánói világbajnokságra, ahol érmet, és ezzel együtt olimpiai kvalifikációt szerezne.


 


Felsorolni is nehéz lenne mindazt a sikert, amit Kammerer Zoltán hosszú pályafutása során elért. Első országos bajnoki címét 1999-ben szerezte ám 37 évesen, háromszoros olimpiai, háromszoros világ és hétszeres Európa-bajnokként ugyanolyan lelkesen készül a világbajnokságra, mint tette azt első alkalommal. A magyar csapat legidősebb tagjaként példát mutat a fiataloknak, nemcsak életvitelével, de eredményeivel is: a bakui Európa Játékokon például a négyes és a kettes tagjaként aranyérmet szerzett, de Olaszországban sem szeretne lemaradni a dobogóról.

Izgatottan várom a milánói világbajnokságot, de ugyanúgy készülők, mint húsz éve mindig – mondta a misportunk.com-nak Kammerer Zoltán  – Érmet nyerni, és ezzel együtt olimpiai kvalifikációt szerezni megyek Olaszországba. Aztán jöhet a riói olimpia.

Kammerer hozzátette, bár nagyon sok idő eltelt azóta, mióta elkezdett kajakozni, nagy csodák ebben a sportágban nincsenek. – A víz még mindig folyik, a hajót még mindig hajtani kell. Persze, a körülmények nagyon megváltoztak, hiszen amíg például mi anno az utcán vagy egy bokorban öltözködtünk, addig ma már a legtöbb vízitelepre senkinek nem lehet egy rossz szava sem.

A sportoló a magyar bajnokságon három számban is kivívta a világbajnokságon való szereplés jogát, ám végül csak a kajak négyesben – Tóth Dáviddal, Kulifai Tamással, Pauman Dániellel – versenyzik csak. Ők négyen egyébként az Európa Játékokon is aranyérmet szereztek.

– Nem kell semmi rosszat gondolni. A szövetségnek van egy válogatási elve, mely szerint ha valaki olyan számban indul, melyben olimpiai kvalifikációt szerezhet, akkor más számban nem indulhat.

Adódik a kérdés, hogy a nagy öregtől kérnek-e bármilyen tanácsok a fiatal, feltörekvő versenyzők.
Egyáltalán nem, de ez nem zavar. Ez azért inkább egyéni sportág, ahol a kor nem számít. A rajtvonal nekem is ott van, mint a fiataloknak, miként a célba is csak akkor érkezem korábban, ha én vagyok a gyorsabb.

 



Angyalföldi-óbudai-újbudai összefogás a a röplabdasikerekért Kiss Norbert: Magyar közönség előtt, a Hungaroringen is győzni akarok