misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Angyalföldi-óbudai-újbudai összefogás a a röplabdasikerekért

A Vasas Óbuda az elmúlt évtizedben elért négy bajnoki aranyérmével és nyolc kupagyőzelmével a legsikeresebb felnőtt női röplabdacsapat Magyarországon. Ennek egyik záloga, hogy az egyesület mindig kiemelten kezelte az utánpótlás szerepét, évről évre számos fiatalt adva az aktuális korosztályos válogatottakba és egyre több saját nevelésű játékost beépítve a felnőtt csapatba.




Az óbudai önkormányzattal közösen elindított III. kerületi iskolai röplabdaoktatás után most újabb fontos pillérrel bővülhet a klubban folyó utánpótlásmunka. A Vasas SC ugyanis hosszú távú együttműködési megállapodást kötött a 2007-ben alakult, újbudai székhelyű Központi Röplabda Akadémiával, amely az utóbbi években a főváros egyik legfontosabb utánpótlásnevelő bázisává nőtte ki magát.

A felek közösen szeretnék elősegíteni röplabdázás széles körben való népszerűsítését és a budai iskolai-tömegbázis kiépítését, hogy ez által minél szélesebb rétegből választhassák ki a tehetségeket.
A megállapodás szerint a klubok a gyermek korosztályig továbbra is önállóan indítanak csapatokat, serdülő korosztálytól felfelé a további utánpótláscsapatok pedig VASAS-KRA néven fognak szerepelni a bajnokságokban és kupákban.

„A röplabda sportág nehezen tud konkurálni a TAO-s látványsportágakkal a finanszírozást tekintve, ezért is vagyok híve minden olyan összefogásnak, amely megállíthatja azt az elmúlt években tapasztalható tendenciát, amely az utánpótlás és elsősorban a felnőtt játékosok létszámának csökkenésében tapasztalható. A KRA bizonyította az elmúlt években, hogy hasonlóan a Vasashoz elkötelezett a minőségi játékosok nevelésében, ezért egyértelmű volt a két nevelőbázis összevonása az együttműködésen keresztül. Közös cél, hogy a hosszútávú, szoros partneri kapcsolat révén a jövőben elsősorban magyar tehetségek kerüljenek be a Vasas felnőtt csapatába, illetve a magyar válogatottba.” - mondta Markovits László, a Vasas elnöke.

„Örülök a megállapodásnak, úgy gondolom mindkét félnek új impulzusokat jelent az együttműködés és közös erővel nagy dolgokra leszünk képesek.” - tette hozzá Tóth Tamás, a KRA ügyvezetője.



A szupermaratonista Vozár szuper célért bringázik! Kammerer Zoltán: A víz még mindig folyik, a hajót még mindig hajtani kell!