misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Fegyelmi okokból kitették a wimbledoni hősöket a teniszválogatottból

Az U18-as tenisz lánycsapat megnyerte Európa-bajnoki selejtezőcsoportját, így bejutott a franciaországi Európa-bajnokság jövő heti döntőjébe. Ám az örömbe üröm is vegyül, hiszen a csapatból kizárták Gálfi Dalmát és Stollár Fannyt, a Wimbledonban párosban nyerni tudó két játékost.

 

Az U12-es és az U14-es EB-k után az U16-os és U18-as korosztály legjobbjai is összecsaptak az EB-selejtezőkön. Sajnos idén az utolsó pillanatban sok változást kellett végrehajtania a Magyar Tenisz Szövetségnek.

Sajnálatos módon a múlt heti egyéni EB nagyszerű egyéni és páros eredményét beárnyékolta az a tény, hogy a játékosok – elsősorban pályán kívüli – viselkedése sportemberhez nem volt méltó, főleg nem egy olyan eseményen, melyen a hazájukat képviselték.

Következményként az U18-as fiú csapatból Szintai Dávidot és Valkusz Mátét ki kellett zárni, továbbá Dávid egy éves válogatottságtól való eltiltást is kapott. Ennek tudatában, valamint Kotormán Ákos sérülése miatt az U18-as csapat nevezését kénytelenek voltunk visszavonni az Európai Tenisz Szövetségnél.

A lányoknál Gálfi Dalma és Stollár Fanny viselkedése vezetett oda, hogy őket is ki kellett zárni a csapatból, helyettük Stolmár Rebeka és Mészáros Lotti került a csapatba, akik azonban kiválóan teljesítettek, nagymértékben hozzájárultak ahhoz, hogy a csapat kijutott az EB döntőre!

A Magyar Tenisz Szövetség számára mindig kiemelt fontossággal bírt, hogy játékosai méltón képviseljék hazájukat. Ezt teszik eredményességük révén az egyéni versenyeken is, ám azon kevés alkalom során, amikor a hazájukat képviselve EB-n, vb-n vesznek részt, az eredményesség másodlagossá válik, sokkal fontosabb a címeres mez tisztelete, az, hogy megértse mindenki, hogy milyen felelősséggel jár együtt a válogatottság - olvasható a tenisz-szövetség beszámolója, amiből nem derül ki, miért kellett kizárni a játékosokat.



LEGYEN JÚLIUS 31. A GONDOSKODÁS NAPJA! Az égiek szeretete kísérte a 6. K&H mozdulj! velencei tóúszás és túratriatlont