misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Az égiek szeretete kísérte a 6. K&H mozdulj! velencei tóúszás és túratriatlont

Feledtetve az egész hetes borús időjárást, ragyogó napsütésben, igazi nyári kánikulában zajlott a 6. K&H mozdulj! velencei tóúszás és túratriatlon esemény, melynek napján a tó vize 22 fokra emelkedett.

A gárdonyi Sport Beachről indulva idén először négy táv közül választhattak a résztvevők, az 500, az 1500 és a 3000 méteres körökön túl utóbbi duplázásával 6000 métert is lehetett úszni. Az újdonságnak számító 6 km-en (a Balaton átúszás távja 5,2 km) 59 férfi és 31 nő csobbant a habok közé. Ezen a távon a legidősebb a 75 éves budapesti Zsubori Károly volt. Az 1700 fős indulói összlétszám meghaladta az egy évvel korábbit (1500 fő), az úszásra 1150, a túratriatlonra 550 nevezés érkezett.

Ez utóbbi versenyszám sajátos 'találmánya' a rendező Budapest Sportirodának: a résztvevők számára a tó körbebiciklizése (13,2 km plusz 15,5 km) és egy kellemes velencei-hegységi túra (6,8 km) adta a programot az úszás után. Útvonaluk többek között egy tóparti kilátót, az Ingóköveket és a Don-kanyar Emlékkápolnát is érintette.

Az indulók között - a szüleikkel együtt tempózva - ott úszott három hatéves kisfiú és egy kislány is, aki 500 és 1500 m-t is teljesített. Az esemény legidősebb indulója az 500 méteren rajtolt, 81 éves csókakői Molnár István. A hölgyeknél a legszebb korúak a 73 esztendős budapesti Bagyi Aladárné és Zentai Róbertné.

Fotó: Zákány Gergő



Fegyelmi okokból kitették a wimbledoni hősöket a teniszválogatottból Hosszú Katinka és Cseh Laci is rekorddal nyitott Kazanyban