misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Baji Balázs: Tokióig folytatom!

Nem sokáig ünnepelte magát Baji Balázs, miután a londoni atlétikai világbajnokságon bronzérmet szerzett 110 méteres gátfutásban. Nem csoda, hiszen előbb a hétvégén Birminghamban állt rajthoz, majd a tajvani Universiadéra utazik.

Páratlan sikere óta kissé felfordult az élete Baji Balázsnak. Érthető, hiszen az atlétikai vb-k 1983 óta íródó történetében magyar futó még soha sem állhatott fel a dobogóra.

– Londonban túl fáradt voltam az ünnepléshez – árulta el a Lokálnak a 28 éves atléta, és hozzátétette, szinte fenekestül felfordult az élete a siker óta. – Jólesett a rengeteg gratuláció és kellemes gondot jelent a számtalan interjú is, nem gondoltam volna, hogy hirtelen ennyire megnő az érdeklődés irántam. Remélem, a rám irányuló reflektorfényből jut valamennyi az atlétikára is!

Balázs februárban szerezte meg állatorvosi diplomáját, és a sport mellett rendszeresen bejár dolgozni az egyetemre. Tréfásnak szánt megjegyzések szerint a nyulaktól és a gepárdoktól lesett el néhány trükköt, vagyis nekik is hálával tartozna a sikerért. Nos, nem titok, Balázs inkább csak kutyákkal és macskákkal foglalkozik. Mellesleg korábban volt otthon cicája, ám, mint mondta, a sok utazás, edzőtáborozás miatt jelenleg nincs semmilyen állata, és bölcsebb volna kígyót tartania, annak évente egyszer-kétszer is elég egy kiadós étkezés.

– A tokiói olimpiáig biztosan folytatom a versenyzést, hiszen a vb-bronzérem komoly lökést adott, és az elért eredmény is kötelez. Egyelőre 2020-ig tervezek, aztán meglátjuk, hogyan tovább – fejezte be Baji Balázs.



Dzsúdósaink a falon is átmennének a budapesti vb-siker érdekében Masters vb a Mesterek szemével