misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Éremeső várható a kick-box Eb-n!

A WAKO kick-box világszövetség és a Magyar Kick-box Szövetség versenynaptárában évek óta a szeptember eleje az aktuális utánpótlás világverseny időpontja. Az idén szeptember 2 és 10 között Macedónia fővárosa, Skopje ad otthont a Kadet és Junior Kick-box Európa-bajnokságnak, melyre népes magyar küldöttség utazik.



A
Magyar Kick-Box Szakszövetség által biztosított közös edzőtáborban gyűltek össze a light-contact, kick-light, illetve a ringes szabályrendszerek válogatott versenyzői. Az összetartásnak idén is Vép adott otthont, ahol kiváló körülmények vártak a kick-boxosokra. A tatamizott terem, a felállított ring, illetve az edzők által összeállított speciális étrend is azt szolgálta, hogy a versenyzőknek kizárólag a felkészülésre kelljen koncentrálniuk.

A táborban 3 sportoló kivételével az egész light-kick-light és ringes válogatott keret részt vett, amely 53 versenyzőt jelentett, hozzájuk csatlakozott továbbá 5 felnőtt válogatott versenyző is, ezzel is segítve a minél hatékonyabb felkészülést. Ez is bizonyítja, hogy idén egy egységes válogatott formálódik.

A központi munkát light-contact és kick-light szakágakban a szövetségi kapitány Dancsó Zoltán és kijelölt segítője Olasz Attila irányította, a ringes versenyzők felkészülését Rehák György és Papp Attila felügyelte.
A szakemberek elmondása szerint bizakodva várják a kontinens viadalt, a fiatalok jó mentális és fizikális állapotban vághatnak neki a szeptember 2-án kezdődő Európa-bajnokságnak.

A point-fighting szabályrendszerben indulóknak Király István mesteredző tartott felkészülést Csongrádon. A point-fighting válogatott nagy részben a Halker-király team Akadémia és a Debreczeni Dezső vezette Békéscsabai Lakótelepi SE gárdájából tevődik össze. A felkészülésnek ezt a szakaszát sok küzdelem, taktikai elemek gyakorlása jellemzi, s nem utolsó sorban a point-fightingban döntő fontosságú robbanékonyság fejlesztése. Azért is jó az ilyen központi felkészítő tábor, mert , mint közösséget is összekovácsolja a válogatott tagjait. Szükség is lesz a jó csapatszellemre, a biztatásra, mert a magyar válogatott az utóbbi években kimagaslóan eredményesen szerepelt és az eddigi eredmények köteleznek. Elősegítheti a jó hangulatot a szurkolók és hozzátartozók, akik elkísérik a csapatot.


Lezárultak a nevezések, ezek szerint 37 országból 1429 nevezés érkezett. A magyar csapatból két versenyző három szabályrendszerben is elindul majd, míg 33 válogatottunk duplán indul, light- és kick-light szabályrendszerben.

Kedden tartják a megnyitó ünnepséget és elkezdődnek a selejtezők. Szerdán és csütörtökön szintén egész nap zajlanak a mérkőzések a döntőbe jutásért. Szeptember 8-án pénteken kerül sor a döntők első részére. Másnap, szombaton rendezik a döntők második részét és egy televíziós közvetítéssel egybekötött gálát.

Az Európa-bajnokság a hagyományos „búcsú bulival”, a Sayonara Partyval végződik.



Kell a sport idős korban is, de figyelemmel! Sike András: Kiss Balázs fantasztikus volt!