misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Ökölvívás: Vonat gázolta halálra az Európa-bajnok Csjef Sándort

Tegnap szörnyű tragédia történt Monorierdőnél. A Kiskun Intercity egy vasúti átjáróban gázolt halálra egy embert. Mostanra kiderült, az áldozat 1973-as, belgrádi Európa-bajnokságon aranyérmet szerző Csjef Sándor ökölvívó volt. 

Csjef Sándor 1950. augusztus 22.-én született. 12 évesen Zuglóban kezdett bunyózni, majd az Újpesti Dózsa ökölvívója lett, nevelőedzője Dobronay Pál, edzője Kellner Ferenc. A miskolci junior Európa-bajnokságon ezüstérmet (1970), a belgrádi felnőtt Eb-n aranyérmet (1973) szerzett, de 1974-ben magyar bajnokságot is nyert.

Csjef a sportág egyik legellentmondásosabb személyisége, aki a legtöbb szakember egybehangzó véleménye szerint sokkal többre kellett volna hogy vigye, de mivel nem mindig a legsportszerűbb életmód jellemezte az életvitelét, sok-sok girbe-gurba kanyar eredményeként olimpiára sem sikerült kijutnia. Pár éve még edzősködött, de már azzal is felhagyott. Azt mondta a 65. születésnapján készült interjúban, hogy időnként még focizgat,ez volt a végső kapcsolata a sporttal. Abban az időben, amikor pályája csúcsán volt, szintén nagyon kedvelte a labda kergetését, sokak szerint ügyesen bánt a bőrrel is.

Elmesélte hogy családi élete megfeneklése nyomán (két házasság) sok más jól megérdemelt serlege társaságában az Európa-bajnoki aranyérme is oda veszett. Élete több kudarca mellett az egyik legmeghatározóbbnak azt tartotta, hogy a profi világ megismeréséről, annak kihívásairól lemaradt. A régi bunyósokkal nem tartotta a kapcsolatot, ez alól csak egykori csapattársa Gedó György volt a kivétel.

Mi más is volt a kedvenc városa, mint Belgrád, ahol a csillagokkal teletűzdelt Aranykesztyű tornát nyerte a müncheni olimpia évében, majd egy évre rá ugyanonnan az Európa-bajnoki aranyat is haza hozta.



Vívás: Szilágyi Áron londoni módon készül Rióra! Kempo: Esztergomban maradt a legjobbnak járó serleg