misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Autósport: Győzelemmel melegített az EB-re Szabó Krisztián

 Fölényes győzelmet aratott Szabó Krisztián Máriapócson a Rallycross Közép-Európai és Országos Bajnokság II. futamán a super 1.6-os kategóriában. A német Volland Racing versenyzője, aki tavaly újoncként az Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett, most először indult Magyarországon az Mk II-es Skoda Fabia-val.

 

- Nagyon élveztem a versenyt, bár vasárnap nehezen melegedtem be, ráadásul erre a pályára még nem voltak beállításaink, hiszen soha nem versenyzett még itt a csapat. Örülök, hogy már az előfutamok során voltak kemény ellenfeleim, mert a célom az volt, hogy az Eb szezon kezdete előtt legyen lehetőségem visszarázódni a versenyzésbe – mondta a 23 éves versenyző. - Április 15-én indul az Európa-bajnokság Portugáliában. Addig terveink szerint egy futamon rajthoz állok a holland rallycross bajnokságban, hogy még felkészültebben érkezzek majd a szezonnyitóra Montalegre-be. – tette hozzá Szabó Krisztián, aki idén nagyon komoly célt tűzött ki maga elé. 

- Ez az autó két évvel ezelőtt már nyert bajnokságot, én tavaly újoncként harmadik lettem vele, remélem idén ismét ez lesz a bajnok autó.



Korcsolyasport: Kósa Lajos, a szövetség elnöke szerint hatalmas kihívások előtt állunk Ütös kis este lesz! (videó)