misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

A Vasas-Süllős a legeredményesebb csapat az ökölvívó magyar bajnokságon

A Vasas-Süllős szerepelt a legeredményesebben a 92. felnőtt férfi ökölvívó magyar bajnokságon


Hirdetne cikkekben? Kapcsolatfelvétel: misportunk@gmail.com

 



A hévízi Városi Sportcsarnokban befejeződött a 92. felnőtt férfi ökölvívó magyar bajnokság. A döntőkbe a Vasas-Süllős és a Harangi Imre Hajdúsámson három-három, a Kecskeméti SC és a Fit Boksz Kőszeg két-két ökölvívóval, tíz további egyesület egy-egy  versenyzővel jutott be. A legeredményesebbnek a Vasas-Süllős bizonyult két arany és egy ezüstéremmel.

A 49 kg-ban Ungvári elvesztette bajnoki címét, mely most öt éves szünet után visszakerült a kecskeméti Lakatos Istvánhoz, aki 2-1-re verte ellenfelét.

Az 52 kg-ban élete első felnőtt magyar bajnoki címét szerezte az idén Európa-bajnoki bronzig jutott Csóka Nándor, akinek ma nem volt nehéz dolga, hisz mérkőzés nélkül jutott az aranyhoz.

Az 56 kg-ban a tavalyi bajnok Gálos Viktor távollétében küzdhetett Szőrös Márk, aki a tavalyi ezüstjét aranyra cserélte, a kecskeméti Herczeg Norbertet győzte le 3-0-ra.

A 60 kg volt az egyetlen súlycsoport, melyben a tavalyi bajnoki döntő visszavágójára került sor. Megismétlődött a tavalyi eredmény: Gálos Roland-Varga Miklós 2-1.

A 64 kg-ban Nyéki Georgián újra címvédő lett, a kaposvári Tóth 2-1 -re kapott ki tőle.

A 69-kg-ban a nap legnagyobb érdeklődéssel várt fináléjában a tavaly még egy súllyal feljebb bajnok Bacskai Balázs találkozott a tavaly még egy súllyal lejjebb ezüstérmes Vadász Andrással. Színvonalas mérkőzésen a tapasztaltabb Bacskai vérző szemhéja ellenére végig tartotta magát és 3-0-ra őt hozták ki a Kátét, a visszatérő klasszist a döntő előtt megállító Vadász ellen.

Bacskai Balázs (pirosban) sérülten is magyar bajnok lett

A 75 kg-ban házi döntőre került sor, a piros-kékekhez frissen igazolt Harcsa és Hegyi, a Vasas-Süllős két öklözője közt. Az Európa-Játékok Harcsa Zoltán igazolta klasszisát, bár Hegyi nem adta könnyen a bőrét (3-0).

A 81 kg-ban Hámori, a 91 kg-ban Sávoly hozta a kötelezőt és újra magyar bajnok lett, mindkettő 3-0-ra győzött.  A +91 kg-ban a több hónapos kihagyás után visszatért Bernáthnak nem kellett végig bokszolnia a döntőt, mely feladással végződött.



Európa trónján a magyar kempoválogatott Gáláztak az öttusázók