misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Végső búcsút vettek Karl Erik Böhntől

Végső búcsút vettek Karl Erik Böhntől, a magyar női kézilabda-válogatott leukémiában elhunyt szövetségi kapitányától. A gyászszertartásra szülővárosában, a norvégiai Sandefjordban került sor kedd kora délután.

bohm

Családtagok, barátok, korábbi játékosok, kollégák búcsúztak Karl Erik Böhntől a sandefjordi templomban, a szertartásról élőben számoltak be a norvég médiában. A templom már fél órával a szertartás megkezdése előtt megtelt, a hangszórókból a Karl Erik Böhn által összeválogatott dalok szóltak Sting, Cat Stevens, Eric Clapton előadásában.

A harangok elnémulása után a templom orgonáján Clapton híres dala, a kisfia elvesztése után komponált Tears In Heaven szólalt meg.

„Ez volt a legszebb és a legfájdalmasabb év az életemben – mondta szívhez szóló beszédében Böhn lánya, Jenny. – Soha nem volt ilyen szoros a kapcsolatom az édesapámmal, mint az elmúlt esztendőben. Apu azt mondta, ha egyszer meghalna, ne szomorkodjak. Az élet nem áll meg, folytassam az utamat. Szeretném, ha büszke lenne rám…”

A búcsúbeszédek után levetítették azt a kisfilmet, amelyet az egyik barát, Andreas Smeby készített, és amelyet már a Larvik és a Győr játékosai láthattak a pénteki meccsük előtt.

Az egyik oldalon Smeby, Kjetil Kristoffersen és Tom Reidar Haraldsen, a másikon Tord Ellingsen, Erik Storhaug és Petter Kjaernes vitte Böhn koporsóját a gyászszertartás után – éppen úgy, ahogyan a magyar női kézilabda-válogatott néhai szövetségi kapitánya tavaly eltervezte.

Böhn temetésén Vetési Iván, a Magyar Kézilabda-szövetség elnöke, Siti Bea edző, Görbicz Anita, a magyar válogatott és a Győri Audi ETO KC csapatkapitánya, valamint Kelecsényi Ernő, az MKSZ elnökségi tagja, az Audi ETO KC elnöke is részt vett.

gorbicz640

Görbicz, a magyar női kézilabda legnagyobb csillaga – ahogyan a helyi tudósítás fogalmaz –, Böhn egykori játékosa a második padsorban ült, mellette a norvég szakember segítője, Siti Bea. A koporsó közelében egy magyar zászlót is fel lehetett fedezni.

A kézilabdasport számtalan híressége lerótta kegyeletét a ravatal előtt, többek között Gunnar Pettersen, Kristian Kjelling, Marit Breivik, Thorir Hergeirsson, Preben Vildalen, Glenn Solberg, valamint a Larvik sok játékosa.

 



Gyász: elhunyt Karl Erik Böhn, a női kéziválogatott kapitánya Harmadik lett a junior teakwondo csapat Horvátországban