misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Nehéz időjárási viszonyok között is megrendezték a X. freeride snowboard és sí magyar bajnokságot

A szervezők több hónapig készítették elő a jubileumi freeride snowboard és sí magyar bajnokságot, az időjárás azonban idén sem könnyítette meg a rendezők és a versenyzők helyzetét. Az előrejelzés egész hetes havazást mutatott, amely a pályán kívüli csúszáshoz kitűnő, a versenyszervezés esetében viszont komoly problémát jelenthet. A bajnokságot végül a havazás ellenére megtartották. A snowboardosok között Bársony Balázs, a síelőknél pedig Bíró Előd bizonyult a legjobbnak.


Naturelle 7

A Vars-i lifttársaság szakemberei végül jóváhagyták a versenynapot, amely szintén intenzív havazással indult, azonban délre tisztulást jelzett, amely reményt adott egy jó verseny lebonyolítására. Ezt támogatta az is, hogy a kijelölt területet közel 80 cm friss, érintetlen hó takarta.

A megfelelő látási viszonyok délután 2 órára álltak rendelkezésre, ekkor kezdődött meg a 22 versenyző csatája. Snowboardos, síelő, nők és férfiak álltak rajthoz. Az indulási pontot egy 10 méteres szakaszon kötéllel biztosított traverzálással lehetett megközelíteni.

Naturelle 16

A versenyre kijelölt terület felső szakaszán két irányt lehetett választani: egy viszonylag tiszta, szikláktól mentes terepet és egy nehéz, nagyon meredek, hatalmas sziklákkal tagolt kuloárt. A verseny első felében a fényviszonyok miatt sokan a könnyebb vonalat választották.

A később indulóknak viszont az addig megszerzett a tapasztalatok miatt intenzívebb lesiklásra volt lehetőségük. A hó minősége azonban romlott, így a vége felé sokan merültek el egy korábbi esés nyomában.

Naturelle 17

A snowboardosok közül egyedüliként Bársony Balázs választotta a sziklás vonalat és olyan hihetetlen dinamizmussal rajzolta az íveket, hogy a francia bírók egyértelműen őt hozták ki győztesnek.

Naturelle 2014 6

A sízők között Bíró Előd volt a legjobb, aki utolsó előtti indulóként, szintén a nehezebb szakaszt választva siklott kiegyensúlyozott tempóban a célba.

A Naturelle csapata a francia hegyi mentők -, és vezetők segítségével ismét sikeresen illesztette a helyi adottságokhoz és a természet adta lehetőségekhez a technikai feltételeket és versenyigényeket.

Naturelle 22

A Naturelle Freeride Kupasorozat utolsó állomása, egyben döntője március 22-29. között lesz Puy St. Vincentben.

eredmenytabla

 

 

 

 



Harmadik lett a junior teakwondo csapat Horvátországban Miklós Edit történelmet írt