misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Jövőre Magyarország ad otthont a szkander és paraszkander Európa-bajnokságnak

Budapesten aláírták a jövő évi szkander és paraszkander Európa-bajnokság megrendezéséről szóló szerződést.


A kontinensbajnokságot 2020 május 16. és 24. között bonyolítják le, a világverseny megrendezéséről szóló megállapodást pedig Assen Hadjitodorov, a Szkander Világszövetség és az Európai Szkander Szövetség elnöke, valamint Csabai Attila, a Magyar Szkander Szövetség elnöke írta alá. Az Európa-bajnokságnak Balatonfüred ad otthont.

A 2020-as szkander és paraszkander Európa-bajnokságon várhatóan 30 ország több mint 1000 szkanderosa áll asztalhoz.

Sárfalvi Péter, sportért felelős helyettes államtitkár szerint újabb mérföldkőhöz érkezett a szkandersport.
- 2017-ben beleláttam ebbe a csodálatos sportágba, látványos és eredményes világbajnokságot rendezett akkor Budapest, nem véletlen, hogy Magyarország a jövő évi Eb megrendezési jogát megkapta – tette hozzá a sportvezető.

Hári Lenke, Balatonfüred alpolgármestere bejelentette: Füred teljes mellszélességgel az Eb mellé állt.
- Városunk képviselő  testülete maximálisan támogatja az Európa-bajnokság megrendezését. Eddig főleg a vizes sportok és a kézilabda dominált városunkban, de mostantól – a szkander révén – az erősportok is leteszik a névjegyüket.

Assen Hadjitodorov, a Szkander Világszövetség elnöke rekordra számít az Eb-n. A sportvezető kiemelte, az utóbbi években sok fejlesztés ment végbe ebben a sportágban. - Európa egyik legszebb városa volt a 2017-es vb helyszíne, 2020-ben pedig a Balaton partján randevúznak a kontinens legjobbjai. Bízom benne, hogy az indulók létszámát tekintve rekordot döntünk. – mondta Hadjitodorov.

- Az elmúlt évben egy sikeres világbajnokságot rendeztünk a fővárosban. Minden túlzás nélkül kijelenthető: az volt minden idők legjobb szkander-világbajnoksága, ahol a magyarok is jól szerepeltek. Ezt a színvonalat szeretnénk hozni jövőre is – jelentette ki Csabai Attila, aki a nemzetközi és az európai szövetség alelnöke is egyben.

Dr. Mészáros János, a Nemzeti Versenysport Szövetség elnöke beszédében hangsúlyozta: a szkander az utóbbi években hatalmasat fejlődött.
- Csabai Attila révén sportdiplomácia szempontjából is erős sportágról beszélünk – emelte ki a Nemzeti Versenysport Szövetség elnöke.

Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke elmondta, a szkander az a sportág, amelyet gyakorlatilag mindenki legalább egyszer kipróbált.
- Örömteli hogy a Magyar Szkander Szövetség kiemelten kezeli és támogatja a parasportolókat, bízom benne, hogy ismét kiemelkedő magyar sikereket hoz majd az Eb – jegyezte meg az elnök.10 fős női csapattal indul a hazai vk-n az öttusa válogatott Sporttörténelmi lett a budapesti asztalitenisz vb!