misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Sporttörténelmi lett a budapesti asztalitenisz vb!

 Több szempontból is sporttörténelmi asztalitenisz-világbajnokságnak számít a budapesti világverseny. Faragó Judit, a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) korábbi versenyigazgatója elmondta, a Liebherr 2019 Asztalitenisz Világbajnokság az utolsó olyan vb, ahol selejtező nélkül el lehetett indulni.

- A következő egyéni világbajnokságot, a 2021-ben megrendezendő hustoni vb-t már megelőzi egy kvalifikációs sorozat, így Budapesten láthatunk utoljára ilyen nagy létszámú mezőnyt – mondta a sportvezető, aki tanácsadóként segített, illetve segít a budapesti vb megszervezésében és lebonyolításában.

 -Rendhagyó vb-t láthaztunk abból a szempontból is, hogy a női egyest leszámítva egyetlen számban sem volt kínai házi döntő. Ez egyrészt a sorsolásnak köszönhető, de több meglepetés eredmény is közrejátszott abban, hogy ilyen volt a végjáték. A nemzetközi szövetségnek 1999 óta van egy olyan sportágfejlesztési programja, amelynek hatására egyre népszerűbb az asztalitenisz. Az ITTF a világ legnagyobb sportszövetsége a maga 226 tagországával. A fejlesztési programnak köszönhetően olyan asztalitenisz nagyhatalmak jöttek létre, mint például Brazília, amely mára meghatározó pontnak számít a sportág világtérképén, de Afrikában és Ázsiában is vannak nagyon komoly fejlődést mutató államok. Ilyen Nigéria vagy India, így a középmezőny megerősödött – összegzett Faragó Judit.

 Jövőre Magyarország ad otthont a szkander és paraszkander Európa-bajnokságnak Lőrinczék is indulnak az Európa Játékokon