misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Kulcsár Krisztián: Nem veszik le az olimpia műsoráról a birkózást és az ökölvívást

Nyolcvanötödik születésnapja alkalmából köszöntötték Boros Pétert, Magyarország legidősebb aktív vívóját a legrégebbi jelenleg is működő, közel 100 éves OSC vívóteremben. A köszöntésen Kulcsár Krisztián is részt vett. A  MOB-elnök megnyugtatta a birkózás és az ökölvívás olimpiai jövőéért aggódókat.


„Semmi nincs biztonságban, de nyilvánvalóan vannak sportágak, amelyek abba a kategóriába esnek, hogy időnként fölmerül, lekerülhetnek az olimpia műsoráról. Egy biztos, hogy Tokióig biztosan nem nyúlnak a programhoz, amelyet már elfogadtak. De a párizsi program is most van véglegesítés alatt. Az említett sportágak nincsenek veszélyben” – nyilatkozta a Sport24-nek Kulcsár Krisztián, aki párbajtőrvívóként vb-t és Eb-t is nyert, az olimpián pedig ezüstérmes volt.


Egyelőre nincs rá sok esély, hogy a két Korea közösen induljon az ötkarikás játékokon, ennek ellenére Do Dzsong Hvan dél-koreai sportminiszter nem tartja elképzelhetetlennek, hogy a két ország közös pályázatot nyújtson be a 2032-es nyári olimpia megrendezésére.
„Nyilván ez mutatná a sport erejét, egyáltalán nem tartom kizártnak. Azt is látni kell, hogy idén volt egy közös észak-dél-koreai csapat is, ez mutatja igazán, hogy az olimpiai mozgalom miről is szól” – mondta a MOB elnöke.

                                                                                                  
Arról is beszélt, hogy a jövő évi, budapesti vívó-világbajnokságon valóban jó esély lehet arra, hogy a Hősök tere is a helyszíne legyen a versenynek.
„Ambiciózus tervek vannak, és azt tudom, hogy ez a kezdeményezés a kormány elé kerül, talán még most, szeptemberben” – fogalmazott Kulcsár Krisztián.

 



Sorozatban harmadszor világbajnok a női öttusa csapat Boros Péter, a világ legöregebb vívója még ma is rendszeresen pástra lép