misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Keszthelyi Vivien az Audi főhadiszállásán, világklasszisok társaságában ünnepelt

Rendkívül mozgalmas hetet tudhat maga mögött Keszthelyi Vivien, melynek csúcspontjaként a magyar autóversenyzőt néhány nappal 17. születésnapja után az Audi németországi központjában, a gyár legnagyobb legendái és versenyzői társaságában látták vendégül a gyár szokásos évzáró eseményén.


HIRDETÉS
Megjelent Fehér György sportújságíró első, nem sporttémájú regénye, A kemény fiúk is sírnak néha. Itt a lehetőség, hogy vásárlás előtt belehallgass a könyvbe, hiszen Urmai Gábor, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház művésze felolvassa Neked az első három fejezetet. Amennyiben megtetszett, keresd a könyvet a Libri és a Líra könyvesboltokban, az OMV kutakon, vagy egyszerűen rendeld meg a book24.hu-n! Nagyszerű karácsonyi ajándék lehet!


A múlt hét eleje újabb nagy kihívást hordozott Vivien számára. A nemzetközi sorozatok tekintetében legfiatalabb magyar pontszerző pilóta ugyanis nagy lendülettel készül a helikoptervezetéshez szükséges szakszolgálati engedély megszerzésére, ennek érdekében pedig egy speciális egészségügyi vizsgálaton kellett helytállnia, s természetesen sikerrel tette mindezt. A felkészítést végző Fly4LESS Légiszolgáltató Kft. képző szervezetének tájékoztatása szerint ez a 2-es osztályú repülő egészségügyi vizsgálatot jelent, amely számos egyéb mellett kibővített szemészeti, neurológiai, fogászati vagy belgyógyászati kivizsgálással is jár.

Ezt követően a világ egyik legnagyobb jótékonysági szervezetének, az Egyesült Nemzetek Nemzetközi Gyermek Gyorssegélyalapja, az UNICEF meghívásának tett eleget, ugyanis évek óta támogatóként segíti a szervezet munkáját. A szervezet a 2017-es évzáró eseményén látta vendégül a gyermekvédelmi programban segédkező partnereit, így Keszthelyi Vivient is, aki a tervek szerint jövőre is ott lesz a támogatók között, s aktívan részt kíván vállalni a szervezet munkájában.

A hétvégét már a németországi Neuburgban töltötte a fiatal pilóta, ahol egy fantasztikus show, az Audi Race Night 2017 elnevezésű esemény keretében ünnepelte a sikeres évet a német autógyár. Az illusztris rendezvényen a gyár összes pilótája, köztük Keszthelyi Vivien, s legnagyobb klasszisai vehettek részt. Az Audi versenyzői számos bajnoki címet zsebeltek be 2017-ben, s jövőre tovább szeretnék növelni őket.Az eseményen ott volt Wolfgang Ullrich is, aki 23 éven keresztül irányította a Audi Sport részlegét, a vezetést tavaly adta át,most pedig 67 évesen hivatalosan is nyugdíjba vonult.

 

A még mindig utánpótláskorú, de az elmúlt két évben már a felnőtt mezőnyben készülő és versenyző Keszthelyi Vivien a nemrég befejeződött idényben az Audi Sport TT Cup sorozatban állt rajthoz. Vivien az év elején balszerencsésen több versenyt is feladni kényszerült, a balesetek – melyekben vétlen volt - miatt 14-ből csak 7 futamot tudott befejezni, azonban ez is elegendő volt számára ahhoz, hogy a TT Cup 2017-es idényét végül 65 ponttal a 13. helyen fejezze be. Ez kiemelkedő eredmény a magyar autósport történetében, hisz magyar autóversenyző ilyen fiatalon korábban soha nem szerzett pontot rangos nemzetközi sorozatban. S ami talán még fontosabb: a pontok mellett Vivien rengeteg tapasztalattal és tudással is gazdagabb lett, melyet a jövőben a csapat tervei szerint továbbra is rangos versenysorozatokban kamatoztathat majd támogatói örömére.



200 mesét értek a női kézilabda-válogatott sport relikviái Mocsai Lajos: A válogatottnak évi 50-62 napot kellene együtt dolgoznia