misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Mocsai Lajos: A válogatottnak évi 50-62 napot kellene együtt dolgoznia

A Magyar Kézilabda Szövetség tiszteletbeli elnöke, Mocsai Lajos elmondta, a szövetség még Karácsony előtt rendkívüli ülést tartott a női világbajnokságon elért eredmény kapcsán, illetve, hogy szerinte a nemzeti csapatnak évente 50-62 napot kellene együtt dolgoznia, mint akkor, amikor igazán eredményes volt a válogatott. Emellett harmonizálni kell a klubok és a válogatott közötti rendszeres kapcsolatot.


HIRDETÉS
Megjelent Fehér György sportújságíró első, nem sporttémájú regénye, A kemény fiúk is sírnak néha. Itt a lehetőség, hogy vásárlás előtt belehallgass a könyvbe, hiszen Urmai Gábor, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház művésze felolvassa Neked az első három fejezetet. Amennyiben megtetszett, keresd a könyvet a Libri és a Líra könyvesboltokban, az OMV kutakon, vagy egyszerűen rendeld meg a book24.hu-n! Nagyszerű karácsonyi ajándék lehet!


- A világbajnokság egy olyan pozíciót hozott, ami nem megszokott a magyar női kézilabdának, hiszen ez a helyezés talán az utóbbi időszak legrosszabb helyezése. A lebonyolítási rendszerből adódóan, anélkül, hogy az ember védené a mundér becsületét azzal, hogy azokkal a csapatokkal játszottunk, akik jóval előttünk, talán hat-hét helyezéssel is végeztek, a francia csapat például világbajnok lett; ebből adódóan azt gondolom, erős ágra került a magyar válogatott. De azokkal a csapatokkal, amelyeket 8-10 góllal vertünk néhány évvel ezelőtt, gyakorlatilag azonos körbe kerültünk, a lengyel és cseh válogatottra gondolok. Ez nem jó útja a magyar kézilabdának – fogalmazta meg Mocsai Lajos, az MKSZ tiszteletbeli elnöke, hogyan látta a világbajnoki szereplést, majd a rendkívüli ülésre is kitért. - Ezt a kérdést vettük górcső alá úgymond, hogy mi az oka ennek a visszafejlődésnek, miután ez a 15. hely ez nem elfogadható, függetlenül attól, hogy hogyan alakult ki, erről beszéltünk. Én a magam részéről, mint társadalmi elnök, elsősorban a jövővel foglalkoztam, hiszen 17 évnyi szövetségi kapitányi tapasztalat van mögöttem. Én nem az adott munkát bíráltam, hiszen egy jelentős részben rektori feladatom miatt külföldön tárgyaltam, tehát nem volt reális képem az egész vb-ről. Röviden összefoglalva a válogatott találkozási rendszerességéről kellene beszélnünk és változtatnunk, a szakmai tartalmak felépítéséről, kondicionális képzésről, az egyéni technikai perfekcióról, és nyilván a védőstratgégiai kérdésekről is beszéltünk, és a legfontosabb a kapitány részéről, amit felvetett, a visszarendeződés nehézségei. Ezekről folyt szakmai vita.

Mocsai elmondta, Kim Rasmussen valójában szakmailag elemezte a vb-t.
- Az évközi munkáról talán egyetlen dolog vetődött fel, hogy nem sikerült harmonizálni a klubokkal és a válogatottakkal való rendszeres kapcsolatot. Nem tudott integrálódni sem ő a klubok munkájába, sem viszont. A nagyon nagy mérkőzésszám,nem ritkán heti két mérkőzés nem tette lehetővé, hogy rendszeresen találkozzanak. Azt javasoltam, hogy olyan bajnoki rendszer kerüljön kiírásra, ahol úgy, ahogy annak idején, amikor eredményesek voltunk, évi 50-62 napot dolgozzon együtt a válogatott. És miután Magyarországon van a női válogatott jelentős része, ezt a munkát el kell végezni
– nyilatkozta a Sport TV-ben Mocsai Lajos.

 

 

 



Keszthelyi Vivien az Audi főhadiszállásán, világklasszisok társaságában ünnepelt Szívrohamot kapott a bíró Márton Anita versenye közben