misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

19 éves görkorcsolyázó lett az Év Hőse

A DIGI Sport különleges, 1,2 millió forinttal járó sportösztöndíját 2017-ben a gyorsasági görkorcsolyázó Gardi Dominika kapta. A 19 éves szegedi sportoló könnyek közt vette át a díjat.

51 hét, 38 sportág és több mint 250 sportoló. A DIGI Sport tavaly novemberben indította útjára a magyar utánpótlás sportolók számára kiírt Nap Hőse szavazás második évadját, melynek éves díjátadó gáláját hétfőn este rendezték. A verseny lényege, hogy a benevezett tehetségeknek minél több szavazatot kell begyűjteniük, és aki az év végén a legtöbb szavazattal rendelkezik, az lesz az év hőse.

"Én úgy gondolom, hogy ha nem én nyertem volna, akkor is én lettem volna ennek az egésznek a legnagyobb nyertese, mert megélni azt, hogy ennyi ember mögöttem áll, és támogatott, amikor szükségem volt rájuk - ezt semmilyen pénzen nem lehet megvenni" - nyilatkozta Gardi Dominika, az Év Hőse 2017-ben.

Persze, azért a pénz sem jön rosszul a többszörös magyar bajnok Gardi Dominikának, aki azt is elárulta, mire fogja költeni a nyereményét.
"Nagyon sok edzőtáborba, Amerikába, Tajvanra el tudok menni ebből a pénzből, illetve nagyon sok versenyre, a tengerentúlra szintén megkönnyíti az eljutásomat."

Hogy mekkora segítség is ez a havi 100 ezer, összesen évi 1,2 millió forint, arról a tavalyi Év Hőse, a kézilabdázó Petróczi-Kis András mesélt a Sport24-nek.
"Egy nagyon komoly összegről beszélünk, ez minden sportolónak nagyon nagy segítség. Nekem ez az összeg három évre lett beosztva, tavaly az egri Eszterházy Károly Egyetemen kezdtem meg a tanulmányaimat, mint sportszervező szakos hallgató, míg idén egy kézilabda szakedzői tanfolyamra is járok. Ez az összeg komolyan bírja fedezni ezt és az ottani életemet" - mesélte Petróczi-Kis András.

"Nagyon szeretjük a fiatal, tehetséges sportolókat, az előző évadban is nagyon kedves és ügyes fiatal gyerekeket ismertünk meg. A magunk módján, mint számítástechnikai üzlet, szerettük volna támogatni őket idén is, és majd jövőre is. A nyereményeket még nem tudom pontosan, valószínűleg okostelefon vagy tablet lesz, a nézők pedig 2in1 laptopot kaphatnak, ami az egyik legértékesebb nyereményünk. Majd kitaláljuk közösen a DIGI-vel, hogy minek örülnének a legjobban a fiatalok 2018-ban" - fogalmazott Tüzes Izabella, az USAnotebook.hu marketingvezetője, az ösztöndíj egyik főtámogatója.

 Győri ETO: Heidi Löke visszatérhet? A Sport TV már a kézi-vb-re hangol