misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Verrasztó Dávid: Úszópályafutásom után akár új sportkarrier építésébe kezdhetek!

Az uszoda helyett egyelőre a versenypályán próbál babérokat szerezni Verrasztó Dávid. A világbajnoki ezüstérmes úszó a sebesség megszállottja, tegnap a Slovakiaringen tökéletesítette vezetési kepésségeit.

Verrasztó Dávid máris megkezdte az edzéseket. Elég korán, hiszen alig néhány napja fejeződött be a budapesti világbajnokság, ám mielőtt túlbuzgósággal vádolnánk, eláruljuk, hogy jó ideig nem csupán az uszodát, még a vizet is kerülni fogja a vb-ezüstérmes úszó.

Ameddig lehet, csak a zuhany alatt és a pohárban vagyok hajlandó a vízzel találkozni – árulta el a Lokálnak Dávid, aki ezúttal szárazföldön, a Slovakiaring versenypályáján próbálta ki vezetői képességeit a Suzuki Swift sportváltozatának volánja mögött. Nem először, hiszen régi szenvedélye az autósport és a száguldás.

– Amint tehettem, megszereztem a jogosítványt, azóta már jó néhány komoly autót kipróbálhattam, így már nemcsak a medencében elért eredményeim miatt ismernek elég sokan a hazai autósvilágban.

A BZ Racing csapatnál is jó barátként köszöntik Verrasztót. Sőt nemcsak neki, hanem sporttársának, Bernek Péternek is lehetővé tették a szlovákiai autós edzést. Dávid szeptemberben, a Hungaroringen is vélhetően megméretteti magát a Suzuki Kupa mogyoródi futamán.

Ha nem is annyira, mint Michelisz Norbert, azért elég jól ismerem a mogyoródi pályát. Ha rajthoz állhatok, előnyt jelent majd a terepismeret – folytatta Dávid. – Ezek a Suzukik egyébként „csak” 140 lóerősek, de simán mennek 180–200-as tempóval a pályán. Mellesleg tavaly éppen a Slovakiaringen próbáltam ki egy Formula Renault-t, s mondhatom, maradandó élmény volt. Az azért más kategória, hiszen alig hét másodperc alatt éri el a kétszáz kilométer per órás sebességet. Nem csoda, hogy szívesen beleülnék egy igazi Forma–1-es autóba is. Annyira az autósport szerelmese vagyok, hogy nem zárom ki, ha véget ér az úszópályafutásom, akár új sportkarrier építésébe kezdhetek. Csak egy jó autó és némi szponzori segítség kell hozzá.

 



Nem szeret sétálni, inkább autózik a magyar 50 km-es gyalogló Dzsúdósaink a falon is átmennének a budapesti vb-siker érdekében