misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Küzdősport : Sényei László MMA világbajnok lett

A lehető legjobban alakult Sényei László számára tegnap este az  ausztriai Schwechaton rendezett profi MMA-gála, ahol  megszerezte a Final Fight Championship szervezet váltósúlyú (+77 kg) világbajnoki övét - írja a lokal.hu.

senyei

Így örül egy magyar világbajnok

Sényei László a a horvát Ivan Ghulak ellen a harmadik menetben, egy háromszög fojtással nyert. Ellenfele annyira elszánt volt, hogy nem adta fel a meccset, így viszont elveszítette az eszméletét és a bíró szakította meg a párharcot. “Leírhatatlan, amit most belül érzek. Rengeteget készült erre a mérkőzésre és mindvégig csak a győzelem volt elfogadható számomra. Köszönöm a szurkolók biztatását, nagyon jól esett!” – értékelt a bajnoki öv elhódítását követően Sényei, aki továbbra is hibátlan mérleggel büszkélkedhet.

 

A nagyszabású MMA gálán két másik versenyző is szorítók közé lépett az est folyamán.  A 22 esztendős Borics Ádám osztrák Manuel Bilic legyőzésével zsinórban ötödik mérkőzésén maradt veretlen.  Halmi Viktor azonban nem tudta megvédeni könnyűsúlyú bajnoki címét, mivel az utolsó pillanatban beugró, mindössze 19 éves bosnyák tehetség, Ahmed Vila egyhangú pontozással nyert a magyar harcos ellen.

C



Átadták az Ezüstgerely pályázat díjait Jégtánc: Tóth Ivett élete legjobbjával lett nyolcadik a vb-n