misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Röplabda: A Vasas nyerte a fővárosi rangadót

Minden bajnokságban rangadónak számít, ha a tabellán második találkozik a harmadikkal. Főleg akkor, ha ez nagyban befolyásolja a dobogós helyeket a rájátszás előtt. Ez történt csütörtökön is, amikor a Vasas látogatott a Tungsram Csarnokba, az Újpest otthonába. A találkozón készült képeket IDE kattintva tudja megtekinteni!


Hirdetne cikkekben? Kapcsolatfelvétel: misportunk@gmail.com


Igazi rangadóként kezdődött a találkozó első szettje, mert hiába szerezte meg a vendégcsapat a vezetést, egészen 6:8-ig nem tudott egyik együttes sem ellépni két pontnál többel. A technikai szünet után ismét egyenlő volt az állás (8:8), majd tovább folytatódott az idegek csatája. 10:9-nél, a találkozón először átvette a vezetést az Újpest, ám ezt csak 12:13-ig tudta megtartani, sőt a szünetben már hárommal vezetett a Vasas. Bár a hazaiak innen egyszer még egyenlíteni tudtak, de több már nem telt erejükből, az első szettet a Vasas nyerte 25:21-re.

Az első elveszetett szett után összeesett az Újpest, a második játékrészben a Vasas 5:0-ra és 9:3-ra is vezetett. Aztán a lilák szép lassan magukra találtak, 15:15-nél pedig már tombolt a csarnok. A második sokk csak ezután következett a kilátogatók számára, hiszen 15:16 után ismét csak a Vasas pillanatai következtek, sőt, a szettet is megnyerték 25:20-ra.

A harmadik játékrész majdnem úgy kezdődött, mint az első, hiszen pillanatok alatt 4:1.re vezetett a Vasas, igaz, a technikai szünetben már 8:5 volt az Újpestnek. Hamarosan azonban újra egál volt, majd ismét egy pont itt, egy pont ott következett. Ebből az adok kapokból pedig újra a Vasas jött ki jobban, és 25:23-ra megnyerte a szettet, és ezzel 3:0-ra a meccset.

 Az igaz, hogy jobban játszottunk, mint a Folyondár utcába az első találkozón, de annyira nem, hogy ma győzzünk. Azért is nagyon sajnálom ezt a vereséget, mert keményen készültünk a találkozóra. Biztos voltam benne, hogy nagyon szoros meccset fogunk játszani, de sajnos ez nem így sikerült. A döntő pillanatokban nem tartottuk be a taktikai utasításokat, nem azokat az embereket játszottuk meg, akiket kellett volna. Jobb mérkőzésre számítottam. Voltak olyan periódusok a találkozón, amikor nagyon jól játszottunk, de volt, amikor érthetetlen volt a játékunk. Két-három alkalommal is vért izzadtunk azért, hogy fel tudjunk zárkózni, majd ismét kiengedtünk. Utána újra sikerült javulnunk, majd vissza a mélypontra. Azt érzem, hogy nem tiszteltük eléggé ezt a munkát és ezért szenvedtünk vereséget.” - mondta a mérkőzésről Milodanovics Andrea, az Újpest vezetőedzője.



Úszás: Diákolimpia, a hazai vizes vb jegyében Vízilabda: Európa trónján lányaink