misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Úszás: Diákolimpia, a hazai vizes vb jegyében

A Csepeli Tanuszodában és a Csepeli strand fedett úszómedencéjében rendezték meg az idei kerületi úszó Diákolimpiát. A négy korcsoport színvonalas versengése hamisítatlan sporteseményt idézve nagy küzdelmeket hozott a kerületi iskolák tanulói között.

 

Az I. és II. korcsoport legjobbjai a Tanuszodában viaskodtak, míg a nagyobbak a csepeli strand úszómedencéjében mérték össze tudásukat egyéniben gyors-, mell-, valamint hátúszásban sőt a népszerű váltóversenyt is ismét megrendezték. A Csepeli Öttusa és Vízi Sport Egyesület és a Csepeli Testnevelő Munkaközösség összefogásával lebonyolított eseményt a Csepeli Önkormányzat valamint a Csepeli Városgazda Zrt. is támogatta. A lebonyolításban ismét nélkülözhetetlen segítséget nyújtott a Jenei János-Szeberényi Tamás-Hajdu Imre alkotta „testnevelő trió”, akik végig kézben tartották az esemény koordinációját, így mindenféle probléma nélkül, zökkenőmentesen zajlott le a program.

A 2016-os csepeli úszó Diákolimpia újabb bizonyságot adott róla, hogy a huzamosabb ideje zajló kitartó és tudatos munka (jelentős anyagi- illetve energia ráfordítással) végérvényesen megteremtette modern alapjait a kerületi úszásoktatásnak, így hathatós támogatásokkal bátran tovább is lehet lépni ezen az úton. Ahhoz hogy a közelgő, 2017-es hazai rendezésű vizes világbajnokságon, illetve a Magyarország által megpályázott és esetlegesen elnyert olimpián csepeli versenyző(k)ért is izgulhassunk erre mindenképpen szükség is lesz.



Ökölvívás: Célt ért a kubai táborozás Röplabda: A Vasas nyerte a fővárosi rangadót