misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Teakwondo: Visszavonult a legeredményesebb magyar versenyző

Magyarországon született, négy éves korában költözött családjával Kanadába, ahol taekwondózni kezdett, az észak-amerikai ország színeiben több olimpián is járt, Athénban ötödik lett. Három évvel ezelőtt váltott, és ugyan Kanadában készült, magyar színekben versenyzett tovább. A 2014-es Eb-bronz után a fő cél, a riói olimpiai kvalifikáció nem sikerült, ezért a hétvégi verseny után Gonda Ivett bejelentette visszavonulását.


 – A mai nap különleges, ez a sportolói karrierem vége – írta közösségi oldalán Gonda Ivett az idei ötkarikás játékok utolsó kvótaszerző állomásán, miután az isztambuli versenyen nem jutott döntőbe, azaz biztosan lemaradt az olimpiáról. – Boldog vagyok, hogy azt mondhatom, a körülményekhez képest a legjobbat hoztam ki magamból. Nem sajnálkozom az utolsó páston töltött hat perc miatt. Ez egy remek pályafutás volt, és hálás vagyok a soha nem szűnő támogatásért, amit kaptam az emberektől. A férjem és egyben fantasztikus edzőm mindig bízott bennem és küzdött a sikerért. Te vagy a fény, ami a siker felé vezetett az úton. Köszönöm a szüleimnek a minden körülmények között nyújtott szeretetet, ők azok a pillérek, amikre támaszkodhattam. A már nem is olyan kicsi húgom célja, hogy jobb legyen a sportban, mint én voltam. Nos, továbbadom a stafétát, igazán nagyszerű kis harcossá válsz. Az én hibáimból tanulva lépj a siker útjára – utalt Ivett Evelynre, aki már Kanadában látta meg a napvilágot, kicsit beszél magyarul, és ahogy korábban nővére, most ő is a juharlevelesek sikeréért küzd.

Ivett köszönetet mondott legjobb barátjának, torontói családjának és magának a sportnak is. – Te, sport sok fájdalmas leckét tanítottál magamról, emberekről, politikáról és az életről. Hiszem, hogy minden okkal történik, és az út, hogy felfedezzük akaratodat, teszi az életet élvezetessé. Éljen a továbblépés, és az előttünk álló felfedezése!

Ivett a magyar szövetséggel is egyeztetett a döntéssel kapcsolatban, mint fogalmazott, ha nem is ez volt pályafutása legsikeresebb időszaka, igazán különleges volt számára, hogy szülőhazáját képviselhette, és jó döntésnek nevezte, hogy a londoni játékok után elkötelezte magát Magyarország irányába. A honi szövetséggel kialakult jó kapcsolatot fent kívánja tartani, ő és edző férje szívesen segítik a továbbiakban is a magyar tehetségek felkészülését.


Hirdetne cikkekben? Kapcsolatfelvétel: misportunk@gmail.com


 

 



Lövészet: Csepeli arany és ezüst "postafordultával" Röplabda: Csütörtökön fővárosi rangadó a Tungi-csarnokban!