misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Röplabda: Idegenben is otthon az Újpest!

Az MTK elleni hazai bajnoki győzelem után vasárnap idegenben, a Kaposvár otthonában lépett pályára az Újpest röplabdacsapata.

Az első szettben 10:10-ig a Kaposvár kezében volt a meccs, ám akkor az Újpest átvette a vezetést – és ki sem adta a kezéből. Még a kaposvári időkérés sem használt, a vége 13:25 lett.

A második játékrész eleje egy hullámvasút volt, egészen 5:5-ig felváltva jöttek a pontok mindkét oldalon. Ekkor azonban a hazai csapat magához tért és az első technikai szünetben már 8:5-re vezetett. Sőt, a második technikai szünetre már hat ponttal gyűjtött többet a Kaposvár, mint az Újpest, de megnyerni így sem tudta a szettet, mert a lilák összekapták magukat, és 23.25-ra fordítottak.

A harmadik játszmában nagyon fordult a hazaiakkal a világ, hiszen újra az első játékrészben mutatott teljesítményt hozták, sok hibával játszottak, nem koncentráltak eléggé és bár 3:4-ig szoros volt a találkozó, a technikai szünetben már meggyőző, 4:8-as előnnyel mehetett pihenőre az Újpest. Ezután állandósult a négy-ötpontos különbség a vége pedig 17:25 lett, az Újpest tehát sima, 3:0-ás győzelmet arataott Kaposváron.

„A találkozó előtt egy hasonló eredményre számítottam, hiszen mi mind a három pontért jöttünk. A második szettben ki szerettük volna próbálni az új lányt (Jamie Stancliff – hamarosan bővebb interjút olvashatnak vele szurkolóink – szerk.), illetve pihentettem egy-két kulcsjátékost, és ekkor lépett el a Kaposvár. Utána visszajöttünk a meccsbe és szorosan ugyan, de behúztuk azt a szettet is. A lényeg, hogy amiért jöttünk, azt megszereztük és három ponttal megyünk haza. Köszönöm a szurkolóknak, hogy ide is elkísérték a csapatot és a folyamatos szurkolással támogattak minket – mondta Milodanovics Andrea, az Újpest vezetőedzője.


1.MCM Dimanat Kaposvár–UTE 0:3 (–13, –23, –17)
Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 100 néző

Kaposvár: Jenei, Horváth A., Duduka., Szombathelyi K., Pedranzini, Szívós I.
Csere: Csitári (libero), Pintér Zs., Pós
Vezetőedző: Mészáros Péter

UTE: Cesljar, Iricanin, Headen, Lakatos, Lutter, Leidgeb
Csere: Kötél (libero), Hadnagy (libero), Stancliff, Horváth P., Jurászik, Zolnai
Vezetőedző: Milodanovics Andrea





Hogyan értékelik világklasszisaink 2015-öt (I.rész) Darts: Majd ezren jelentkeztek a budapesti amatőr versenyre