misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Hogyan értékelik világklasszisaink 2015-öt (I.rész)

Újév első hetei még az értékelésekről, a visszaemlékezésekről (is) szólnak. Ilyenkor mérleget vonunk az óév legszebb pillanatairól, netán kudarcairól, s persze ott motoszkál a fejünkben, vajon mi vár ránk – idén? 2015-ben sportolóink felejthetetlen, csodálatos élményekkel gazdagítottak minket, s csak reménykedhetünk benne, hogy 2016-ban is bőven lesz részünk megannyi sikerben. Kérdés, hogy maguk a főszereplők miként élték meg a mögöttünk hagyott esztendő eseményeit, s mit várnak az újévtől?


Hirdetne cikkekben? Kapcsolatfelvétel: misportunk@gmail.com

 


 KÉRDÉSEINK:

1. - Mire gondol vissza legszívesebben 2015-ből?
2. - Melyek a tervei 2016-ra?


Cseh László
olimpiai ezüstérmes úszó

„A házasságom volt az év fénypontja”

1. – Nehéz lenne kiemelni bármit is a tavalyi évből, úgy érzem, valódi sikeresztendőn vagyok túl, az egész 2015-ös évre szívesen gondolok vissza. Ha valamit mégis említeni kell, akkor a házasságomat mondanám, az volt a csúcs, az év fénypontja.

2. – Az olimpia évében mi mást is mondhatnék. Rió. Ebben minden benne van. Remélem, a lehető legjobban sikerül majd, ennyi az egész… Azért, jó lenne valami méretes zsákmánnyal is előrukkolni, mondjuk, egy tíz kiló feletti pontyot szívesen megszákolnék.


Kozák Danuta
kétszeres olimpiai bajnok kajakozó

„A vb-arany és a bakui Európa Játékok emlékezetessé tették az évet”

1. – A milánói világbajnokságon elért aranyérmem és a bakui Európa Játékok egyaránt emlékezetessé tették a tavalyi évemet. Utóbbi során kétszer a dobogó legfelső fokára állhattam, ami azért nem volt rossz érzés…

2. – Mit is kívánhatnék 2016-ra? Jön az olimpia, én pedig ott is jól szeretnék teljesíteni, de a célokat, elvárásokat inkább nem kiabálnám el, még ha nem is vagyok babonás.


Kökény Roland
olimpiai bajnok kajakozó

„Negyvenegy évesen is a fő cél – az olimpia”

1. – Az elmúlt évem nagyon rosszul sikerült, nem sok jó élményre tudok visszaemlékezni. Még azokon a versenyeken is, ahol jól, vagy jobban teljesítettünk, ott is állandóan problémákkal küszködtünk, úgyhogy ennél csak jobb jöhet.

2. – Ahogy már mondtam, 2016 csak eredményesebb lehet az előző évnél. Az olimpia a fő célom, még így, negyvenegy évesen is. Tudom, hogy nagy fába vágtam a fejszémet, de azért dolgozok minden áldott nap, hogy ez a fa – kidőljön.



Tömegsport: A futóknak a tél sem volt akadály Röplabda: Idegenben is otthon az Újpest!