misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Figyeljünk a hokira!

Jégkorongsportunk folyamatosan fejlődik, s míg a nyolcvanas évek elején a B-csoportba jutásért küzdöttünk, ma már az A-csoportban vitézkedik a válogatott, klubcsapataink közül a Volán a közép-európai élbajnokságban, az ERSTE Ligában edződik, s a MOL Liga is egyre erősebb csapatokkal rendelkezik.Jázsberényi József hoki-rovata!

 

Talán nem túlzás azt állítani, hogy utoljára a nyolcvanas években volt érdemes magyar focimeccsekre járni. Egy-egy csapat, hosszabb-rövidebb periódusokon keresztül utána is tudott érdekes, színvonalas meccseket produkálni, de általánosságban, a bajnokságok és a válogatott meccsek színvonala kevés emberben okozott vágyat a rendszeres meccsre-járásra – és akkor nem is szóltam a szurkolás stílusáról. Minden pozitív törekvés dacára a zuhanás mindmáig tart, ma már a meccseken, az Üllői úton és Diósgyőrön kívül általában pár száz ember lézeng, s amit látnak az inkább elkeserítő, mint szórakoztató. Ezzel szemben jégkorongsportunk folyamatosan felődik, s míg a nyolcvanas évek elején a B-csoportba jutásért küzdöttünk, ma már az A-csoportban vitézkedik a válogatott, klubcsapataink közül a Volán a közép-európai élbajnokságban, az ERSTE Ligában edződik, s a MOL Liga is egyre erősebb csapatokkal rendelkezik.

Nem szólván az egyre erősebb utánpótlásról, amely szép jövőt sejtet. Az őszi jégkorong idény több mint egy tucat meccsén ültem a lelátókon, és saját szememmel is tapasztalhattam a magyar foci és a magyar hoki közötti különbségeket. A játék iramában, a taktikai felkészültségben, a játékosok technikai tudásában, morális hozzáállásában. Aki beleszeret a mai magyar hokiba, az egyszerűen elfelejti a magyar focimeccsek hangulattalan, technikátlan lötyögéseit. És mennyi csoda van, alig lehet felsorolni. Itt van mindjárt a nemrég átadott Tüskecsarnok. Néhány vállalkozó az eddig utánpótlásban jeleskedő MAC köré felnőttcsapatot szervezett, amelynek hazai meccsein a legifjabb szurkolók varázsolnak fantasztikus hangulatot, lassan ezres nézőszámmal. Itt van a küzdő-hajtó Újpest és Ferencváros (még akkor is, ha utóbbi pályája Erzsébeten minősíthetetlen színvonalú, és pár tízmilliót kellene rákölteni, hogy a szurkolók kényelmesen nézhessék a meccseket), a vidéki fellegvárak (Debrecen, Diősgyőr) csapatai és a kemény erdélyiek. Ma már egy átlagos magyar hokibajnoki sokkal izgalmasabb, pörgősebb, mint egy labdarúgó bajnoki mérkőzés. Mindenkinek csak ajánlhatom, hogy próbálja ki az új érzést és látogasson ki valamelyik EBEL vagy MOL Liga mérkőzésre, garantáltan ott fog ragadni!

Fotó:debrecenihoki.hu



Már tervezik a Sportcsillagok Falának rekonstrukcióját Újabb vb-címeket szereznének a magyar kempósok