misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Diákolimpia: megcélozták Nyíregyházát a csepeli sportlövők

A sportlövők Diákolimpiai bajnokságának fővárosi döntőjét rendezték meg szombaton az UTE Mexikói úti lőterén. A Csepeli Öttusa és Vízi Sport Egyesület, valamint a csepeli általános és középiskolák sportlövőit a Csepeli Lövész Egylet készítette fel a megmérettetésre, ahol Diákolimpiai bajnoki cím és több értékes helyezés is született, így több csepeli résztvevője is lesz a novemberi Nyíregyházán rendezendő országos finálénak.

A versenyen a Csepeli Öttusa és Vízi Sport Egyesület versenyzői, illetve a kerületi iskolák tanulói vettek részt, akik a Csepel Lövész Egylet segítségével készültek fel a megmérettetésre. A Csepel Lövész Egylet beszámolója szerint jól teljesítettek a kerületi diákok, akik közül többen is az országos döntőbe "lőtték magukat". A versenyszámok I.-VI. helyezettjei jutottak tovább a novemberi fináléba.

Diákolimpiai bajnoki címet szerzett Pataki Balázs (Csepel Öttusa) a középiskolás légpisztolyosok 20 lövéses versenyszámában, ugyanitt a lányoknál Ilosvay Bertina(Csepel Öttusa) ezüstérmes lett, míg Geier Dániel (Csepel Öttusa) bronzéremmel kvalifikálta magát az országos döntőbe. A középiskolás légpuskások 40 lövéses nemzetközi versenyszámában Takács Csaba a II.helyen végzett, az általános iskolások légpuskás 20 lövéses versenyszámban Török Ferenc IV., míg Kertai Hunor az V. helyen zárt, így mindketten ott lehetnek majd a nyíregyházi döntőben.A csapatok versenyében a csepeli Kölcsey Ferenc Általános Iskola együttese a II. helyen (ugyancsak országos döntős helyen) végzett, náluk Török Ferenc, Hunyadi Bence,Terdik Máté, Sári Kristóf és Mészáros Dániel célzott majdnem tökéletesen. Az Országos Diákolimpia fináléjáranovember 21-én kerül sor Nyíregyházán.

 

 

 



Újabb magyar rallys siker: Szabó Krisztián Európa-bajnok Már tervezik a Sportcsillagok Falának rekonstrukcióját