misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Erdei Zsolt megküzdött a boldogságáért

Profi ökölvívói pályafutása után edzőként és üzletemberként tevékenykedik Erdei Zsolt. Az egykori világbajnoknak nem csak a ringben, de a magánéletében is meg kellett vívnia a maga küzdelmeit, optimizmusa és édesanyjától örökölt ereje azonban még a legnehezebb helyzetben sem hagyta el…

Erdei Zsolt és párja, Réka (fotó: MTVA/Zih Zsolt)

2014-es visszavonulása óta Erdei Zsolt élete alaposan felfordult nem csak szakmailag, de magánemberként is. Akkori feleségével, Arabellával szétváltak útjaik, nem sokkal később azonban ismét rátalált a szerelem. Hamarosan pedig megszületett Rékával közös gyermekük, Gréti, aki a vártnál jóval korábban jött a világra. A szülők a kezdeti aggódás után épp kezdtek volna megnyugodni, hisz a pici szépen fejlődött, ám Zsoltnak ekkor egy újabb szomorú eseménnyel kellett szembenéznie. Mindennél jobban szeretett édesanyjánál, Gizi néninél ugyanis áttétes daganatos megbetegedést diagnosztizáltak. A kezelések és műtétek sorozatában kellett Zsoltnak egyszerre helytállni fiúként és édesapaként. – Az utóbbi időben rengeteg minden történt velem, jók és rosszak egyaránt – mesélt a Lokálnak az elmúlt időszakról, és azt is hozzátette, bár sokszor hatalmasodott el rajta a tehetetlenség érzése, igyekezett sportmúltjához méltón küzdeni ezekben a nehéz időszakokban is. – Azt vallom, az életben a legfontosabb az alázat, a becsület és az empátia. A diákjaimnak, a fiamnak és idővel a kislányomnak is szeretném átadni ezeket az értékeket, melyeket én is a szüleimtől kaptam. Édesanyámtól tanultam harcolni és bátran mondhatom, minden viszontagság ellenére elpusztíthatatlanok vagyunk.

Jóllehet profi pályafutása véget ért, az edzéssel azóta sem hagyott fel.  – Mióta visszavonultam és edzőként, valamint UNICEF nagykövetként tevékenykedem, észre kellett vennem, hogy a versenysúlyom már a múlté. A 175 centis magasságomhoz a több mint 90 kiló kicsit már sok. Az Madárfészek Bokszakadémia edzésein én is számos gyakorlatot végigcsinálok, de az vettem észre, hogy én magam már nem kívánom az ökölvívást. Persze eltunyulni nem akarok, de már nincs bennem az az érzés, mint amikor a profi meccseimre készültem és a végletekig is képes voltam hajtani magamat. Erdei elismeri, a hiúság bűnébe néha bizony ő is beleesik. Legutóbbi balatoni nyaralásukon, ahová a családdal utazott, már nem érezte olyan jól magát fürdőnadrágban. – Mindig olyan alkat voltam, hogy bátran bárhol levehettem a pólómat, a ringben úgyis láttak már így az emberek. Most viszont szívesebben bújtam el a vízben vagy hűsöltem az árnyékban. Szerencsére Réka mindig megnyugtat, hogy a mostani testalkatom sokkal jobban tetszik neki, mint a korábbi. Azt szokta mondani; Egy férfi száz kiló alatt nem férfi, csak karácsonyfadísz – viccelődött Zsolt.



Csodálatos, fantasztikus, leírhatatlan...!!! Jön a 30. SPAR Budapest Maraton Fesztivál