misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Csodálatos, fantasztikus, leírhatatlan...!!!

Már az is órási siker volt, hogy a női röplabda válogatott 28 év után kijutott az Európa-bajnokságra. Aztán a csapat megnyerte az Európa-ligát, ma pedig...továbbjutott az Eb-csoportból. Karádi Zoltán és a röplabda szövetség tudósítása.

Női válogatottunk óriási csatában, négy játszmában legyőzte Azerbajdzsánt, s ezzel kivívta csoportjából a továbbjutást a belga–holland közös rendezésű Európa-bajnokságon. Válogatottunk a legutóbbi Eb-n ezüstérmes Németországgal mérkőzik majd a nyolc közé kerülésért.

Vacsi Evelin nyitásával kezdődött a meccs és azzal is folytatódott, egészen pontosan ötször szervált egymás után a center, ami 4:0-s magyar vezetést jelentett. Remekül kezdtek tehát a mieink, s az első szünetben három, nem sokkal később pedig hat ponttal is vezetett a csapat, amikor az azeriek trénere már a második idejét is kikérte. Ezúttal ültek a mieink bombái és a nyitásfogadás is működött, az azeriek pedig rengeteget hibáztak. A második szünetben így már kilenc volt a különbség, de nem sokkal később tíz is. Innen kezdtek zárkózni az azeriek, de hétnél közelebb nem jutottak. Kilenc szettlabdája volt a mieinknek, amelyből a másodikat Horváth Dodó egy hatalmas bombával értékesítette (25:16).

A második szettet már jobban kezdték az azeriek, főleg a sáncuk javult fel, de ezzel is csak a lépést tudták tartani a mieinkkel. Ugyanakkor a mieink nyitásai most nem voltak annyira félelmetesek, de éppen Tálas Zsuzsi fogadhatatlan szervájával mehettek egypontos előnnyel pihenőre a mieink az első szünetben. Az azeriek azonban továbbra is sokat hibáztak, csak Rahimova bombáival tartották az eredményt. 13:13 után aztán át is vették a vezetést kettővel, de a második szünetben megint csak a mieink álltak eggyel jobban. Ekkor Sándor Reni szervált, és a mieink rendre kihasználták a gyengébb azeri nyitásfogadásokat, el is húztak hárommal, de aztán jött egy hullámvölgy és 22:22-nél sikerült egyenlíteniük. Szerencsére ekkor Rahimova ziccert rontott, de aztán megint egyenlő volt az állás. Dobi pontjával így is szettlabdánk volt, de hárítani tudták az azeriek. majd 25:24 után is. 26:25-nél viszont már ők jutottak játszmalabdához, de ezt meg Horváth Dodó bombázta be. Sajnos a következőt már nem hibázták el, így óriási csatában sikerült egyenlítenie az azerieknek (26:28).

A játszmavesztéstől némileg elbizonytalanodtak a mieink, ráadásul Rahimova nyitásaival sem igazán tudtak mit kezdeni, így 0:4-gyel kezdődött a harmadik játszma. Szerencsére sikerült elforgatni az állást és utána Tálas ászával, majd Horváth Dóra bombájával sikerült visszajönni egyre. Egy-két ponttal így is az azeriek vezettek, majd hárommal is, s ekkor két bravúros Tálas-ponttal sikerült tartani csak a különbséget. A második szünetben azonban így is négy volt a különbség, a pihenő azonban jól jött, rögtön utána három pontot szereztek a lányok és újra nyílt lett a szett. Sajnos utána megint Rahimova kezdett nyitni, és az ászával megint három lett közte. Szerencsére egy ász után ő is a hálóba nyitott, s ezután egyenlíteni is tudtunk, majd a vezetést is átvettük Horváth Dóra nyitásaival, aki most nem felugrásból, hanem jól helyezve szervált, s aztán Sándor Reni okos ütésével három játszmalabdánk is volt. Az elsőt ugyan hárították, de a másodikat Reni ugyancsak remekül ejtette (25:22).

Lendületben maradtak a mieink, s 2:0-val kezdtek, de aztán két hiba és már az ellenfélnél volt az előny. Szerencsére nem sokáig, mert Pallag Ági szerváival és Sándor Reni ütéseivel ők sem tudtak mit kezdeni, s így az első szünetben a mieink négy ponttal vezettek. Sajnos egy nyitásfogadás végén Pallag Ági és Kötél Dóra ütközött, s utóbbi komoly ápolásra és cserére szorult. Ez azonban nem zavarta meg a mieinket, s a második szünetben négy ponttal is vezetett a csapat. Óriásit küzdve, a mieink tartani is tudták a különbséget, majd a végjátékba már hat pontos előnnyel érkeztek, s a végén már eksztázisban játszva szerezték egymás után a pontokat. Vacsi Evelin ászával aztán nyolc mérkőzéslabdája volt a mieinknek, amiből az elsőt egy remek blokkal értékesítették is, így válogatottunk megnyerte a mérkőzést és továbbjutott a csoportjából (25:16).

Mivel a D-csoportban a legutóbbi Eb-n ezüstérmes Németország végzett a második helyen, így a mieink szerdán velük találkoznak majd ugyanitt, Antwerpenben, a nyolc közé kerülésért.

 

Jan De Brandt: - Megérdemeltük a továbbjutást, mert nagyon jól játszott ma a csapat és jobbak is voltak az ellenfélnél. Most még nem foglalkozom azzal, hogy mi lesz a következő meccsen. Arra ráérünk majd holnap készülni. Ma este viszont még az ünneplésé lesz a főszerep.

 NŐI RÖPLABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, B-CSOPORT
MAGYARORSZÁG–AZERBAJDZSÁN 3:1 (16, –26, 22, 16)
Antwerpen, 1000 néző. Vezette: Markov (orosz), Van Gompel (holland).
Magyarország: Tálas 10, Horváth D. 14, Dobi 12, Vacsi 6, Sándor 20, Pallag 12. Cserék: Kötél D., Lévai (liberók), Szakmáry, Széles 2, Liliom. Szövetségi kapitány: Jan De Brandt.
Azerbajdzsán: Poznyak 7, Kurt 10, Bayramova, Zhidkova 3, Karimova 4, Rahimova 29. Cserék: Mammadova (liberó), Kiselyova, Aliyeva , Azizova 5, Yagubova 1, Abdulazimova. Szövetségi kapitány: Bülent Karslioglu.
Az eredmény alakulása: I. játszma: 4:0, 8:5, 12:5, 16:7, 18:8, 24:15. II. játszma: 0:4, 13:15, 18:15, 22:22, 24:23, 25:26. III. játszma: 0:4, 6:8, 8:11, 12:16, 16:17, 16:19, 19:19, 24:21. IV. játszma: 8:4, 16:12, 20:14, 22:15, 24:16.

 



Balzsay Károly: Új életet kaptam, és minden percét kihasználom! Erdei Zsolt megküzdött a boldogságáért