misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Visszavágtak a törökök

Az Európa-liga döntőjében a magyar női röplabda válogatott legyőzte a török csapatot. De az Európa-bajnokság nem az Európa-liga! Karádi Zoltán és a röplabda szövetség tudosítása az Eb-ről!

Lejátszotta második Európa-bajnoki mérkőzését is a magyar női röplabda-válogatott a belga–holland közös rendezésű kontinensviadalon. Ugyan a mieink ezúttal is háromjátszmás vereséget szenvedtek, azonban ez egészen más volt, mint a szombati, belgák elleni meccs, mert csapatunk két szettben is partiban volt az idei Európa Játékok-győztes ellenféllel.

Horváth Dóra nem érezte jól magát a mérkőzést megelőzően, ezért őt pihentette a meccsen Jan De Brandt. A magyar szurkolók viszont olyan hangulatot csináltak a csarnokban, ami magával ragadó volt.

Talán ennek is köszönhető volt, hogy álomszerűen kezdtek a lányok: 4:1-re és 5:2-re is vezettek, azonban 5:3 után egy eredetileg hosszúnak ítélt török nyitást challenge után ítéltek az ellenfél javára, s ez annyira megzavarta a mieinket, hogy 5:9-ig meg sem álltak. A mieink nyitásfogadása esett vissza, a törököknek pedig a blokkja javult fel. Szerencsére ötpontos különbségnél meg tudtuk állítani a török rohamokat, és sikerült felzárkózni kettőre is. Sajnos ekkor többször is hibáztak a lányok, és a szett közepén megint ötre nőtt a differencia. Bár egyszer ezt követően is sikerült még feljönni kettőre, a játszmát végül 25:20-ra nyerte az ellenfél.

A második szettet megint mi kezdtük jobban: Széles Petrának két nyitását sem tudták fogadni, majd Sándor Reni szerváival sem nagyon tudtak mit kezdeni, így az első szünetben a mieink vezettek 8:4-re. 10:10-nél érték utol a mieinket a törökök, de ekkor meg Pallag Ági kezdett el remekül nyitni, de sajnos ezzel el is lőttük a puskaport, mert a második szünetben kettővel már az ellenfél vezetett. A törökök blokkja továbbra is áthatolhatatlan volt, ennek ellenére sokáig tudtuk tartani a két pontos különbséget. 17:19 után mentek el öttel, de ekkor meg Tálas Zsuzsi nyitásaival jöttünk fel megint 20:22-re, de aztán már nem született újabb magyar pont a szettben (20:25).

A harmadik szettben már az azeriek elleni meccsre is gondolt Jan De Brandt, s a másik ütőgépet, Sándor Renátát inkább pihentette. Így aztán a törökök nagyon gyorsan megléptek, s viszonylag magabiztosan nyerték a játszmát, de az összképet tekintve a mieink így sem okoztak csalódást. Szakmáry Grétával és Szombathelyi Szandrával is sokáig helytálltak a mieink, 17:11 után azonban sorozatban öt török pont következett, s így végül elég nagy lett a különbség (14:25).
Az összképet tekintve azonban nem állunk rosszul a hétfői, sorsdöntőnek számító azeriek elleni találkozó előtt.

Jan De Brandt: - Sokkal jobban játszottunk, mint tegnap, az első két szettben akár nyerhettünk is volna, de sajnos a végjátékok nem sikerültek. A harmadik szett már sajnos nem volt ilyen szoros. Holnap pedig az évszázad mérkőzését játsszuk majd Azerbajdzsán ellen.

NŐI RÖPLABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, B-CSOPORT
MAGYARORSZÁG–TÖRÖKORSZÁG 0:3 (–20, –20, –14)
Antwerpen, 1500 néző. Vezette: Ovuka (bosnyák), Markov (orosz).
Magyarország: Tálas 1, Liliom 4, Dobi 6, Széles 7, Sándor 7, Pallag 11. Cserék: Kötél D. Lévai (liberók), Vacsi, Kötél Zs., Szakmáry 1, Szombathelyi 1. Szövetségi kapitány: Jan De Brandt
Törökország: Kirdar 8, Akman 6, Uslupehlivan 9, Aydemir Akyol 2, Ozsoy 12, Erdem Dündar 6. Cserék: Karadayi, Dalbeler Seniye (liberók), Kilicli 2, Baladin 5, Yilmaz 2, Önal 4, Ismailoglu 2, Özdemir. Szövetségi kapitány: Ferhat Akbas.
Az eredmény alakulása: I. játszma: 4:1, 5:9, 13:15, 15:20, 19:21, 20:24. II. játszma: 4:2, 8:4, 10:10, 13:10, 14:16, 17:22, 20:22. III. játszma: 3:8, 6:13, 9:16, 11:17, 11:22, 13:24.



Történelmi vereség Szenzációs képek az amerikaifutball válogatott első meccséről!